KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konaklı Öğrenciler Ata'ları İçin Koştu

Konaklı Öğrenciler Ata'ları İçin Koştu

12 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 974 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği 10 Kasım Ata’ya Saygı Koşusu’na bu yıl da yüzlerce öğrenci katıldı. Etkinliğe rekor katılımdan büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Atanıza koştuğunuz için hepinizi yürekten kutluyorum; çünkü zaten bizim için en doğru yol da onun izinden gitmektir” dedi.

21. Kez Düzenlendi

Konak Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen ve bu yıl 21. kez düzenlenen Ata’ya Saygı Koşusu, Atatürk Stadı’nda gerçekleştirildi. Koşuya Konak’taki ilk, orta ve lise düzeyi 65 okuldan,toplam 700 öğrenci katıldı. Minikler 400, küçükler 600, yıldızlar 800 ve gençler 1200 metrede koştu.Konak Belediye Başkanı Abdül Batur koşuyu Konak Belediyesi meclis üyeleri, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Türkoğlu ve Menderes Tunç, Atatürk Stadyum Müdürü Özgür Kaplan, öğretmenler ve velilerle birlikte izledi.

“En Doğru Yol, Onun İzinden Gitmek”

Yarış sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Batur, etkinliğe katılan tüm öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. Katılımın yoğunluğuna dikkat çeken Batur, “Böylesibir katılım büyük bir gurur, büyük bir onur… Hepinize çok teşekkür ediyorum.Atanıza koştuğunuz için hepinizi yürekten kutluyorum; çünkü zaten bizim için en doğru yol da onun izinden gitmektir” diye konuştu.

Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81’inci yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle andığını dile getiren Başkan Batur,“Önderimiz Atatürk, ülkenin kurtuluşunu eğitimde ve gençlerde gördü. Onun bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, boynumuzun borcu. Bu emaneti koruyup ve ileriye taşımak siz değerli çocuklarımızın görevi” dedi. 

“İlke ve Devrimlerine Sahip Çıkın”

Batur, Atatürk’ün çocuklara ve gençlere bayram armağan eden tek dünya lideri olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle noktaladı:“Atamızı hiçbir zaman unutmayacağız. Sizler de onun ilke ve devrimlerine sahip çıkınız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk”.

Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu ise “Atatürk demek onun izinden gitmek, okumak, üretmek, araştırmak, spor yapmak, sanat üretmek, sanatçı olmak demektir. Tüm bunları yapan ve Atası için koşan öğrencilerimi kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere madalyaları verilirken, koşuya katılan tüm öğrencilere günü anısına birer Atatürk posteri hediye edildi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu