Anasayfa > Haberler > Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Sanat Şöleni

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Sanat Şöleni

07 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi 128 Kez Okundu

Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin sanat kurslarında yıl boyunca yeteneklerini geliştiren kursiyerler, mezuniyet sevincini Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile birlikte yaşadı. Başkan Mutlu, İzmir’de kültür ve sanat yaşamının daha da artarak zenginleşeceğini; kursların ve etkinliklerin çoğalarak devam edeceğini vurguladı.

Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 7’den 77’ye sanat ve hobi kurslarına katılan kursiyerlerin yetenek ve eserlerini sergiledikleri yılsonu etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşti. Kültür merkezindeki sergi, dinleti ve gösterilerden oluşan etkinliğe Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, kurs eğitmenleri ve kursiyerler ile kursiyerlerin aileleri katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu, tüm katılımcılara İzmir’in kültür ve sanat yaşamına katkılarından ötürü teşekkür etti.

Aydınlık İzmir’in aydınlık Güzelyalı’sına yakışan merkez

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin her katında ayrı bir sanat etkinliği olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kültür merkezimiz her katında ayrı bir sanatın yer aldığı, danstan çocuk korosuna kadar her türlü aktivitenin içinde olduğu çok güzel bir merkez. Aydınlık İzmir’in aydınlık Güzelyalı’sına çok yakıştığını düşünüyorum. Sizlerin de yoğun katılımla burada 200’den fazla eseri sergilemeniz, İzmir’in, Güzelyalı’nın, Göztepe’nin sanat hayatına katkıda bulunmanız bizim için çok kıymetli. Önümüzdeki beş yılda Konak’ta ve İzmir’de kültür ve sanat artarak devam edecek; yeni kurslarla, yeni etkinliklerle zenginleşecek.”

Kursiyerler hayran bıraktı

Sanatın, üretim ve emekle harmanlandığı sergide ahşap yakma, fotoğrafçılık, seramik, çocuk ve yetişkinler için resim kurslarından mezun olan kursiyerlerin eserleri yer aldı. Sergi açılışının ardından minik balerinlerin yetenekleriyle hayran bıraktığı dans ve bale gösterisi sergilendi. Hemen ardından Konak Belediyesi Çocuk Korosu ile keman, piyano ve gitar dinletisi dinleyenlerden tam not aldı. Öte yandan çocuk, genç ve yetişkin grupların hazırladıkları tiyatro gösterileri ise merkezin tiyatro salonunda hafta boyunca sırayla sahneye koyulacak.