KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur’a “En Roman Dostu Belediye Başkanı” Ödülü

Batur’a “En Roman Dostu Belediye Başkanı” Ödülü

07 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 954 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin “En Roman Dostu Belediye Başkanı”olarak seçildi.

Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi ile Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından verilen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un oldu.

Roman vatandaşlara yönel­ik yürüttüğü çalışmalar ve gerçekleştirdiği hizmetleri nedeniyle seçilen Başkan Batur’a ödülün Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törenle verileceği açıklandı. Batur, 18 -20 Kasım tarihleri arasında Brüksel’e davet edildi. Sıfır Ayrımcılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Elmas Arus, Başkan Batur’un Romanlara yönelik yürüttüğü çalışmaları gelecekte de geliştirerek sürdüreceğine yürekten inandıklarını ifade etti.

Tepecik’te Kültür Merkezi Kuruyor

Konak’ın, Roman nüfusunun “en fazla sayıda bir arada” yaşadığı yerlerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Abdül Batur ise “Konak’ın çok kültürlü yapısındaki en renkli dokulardan biri de Roman hemşehrilerimizdir. Biz karşı karşıya oldukları sorunları biliyor ve çözüm için de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın gelişime destek olmak bizim için çok önemli. Tepecik’te kurduğumuz Engelsiz Yaşam Köyü içinde bir kreşimiz olacak; çocuklarımızın eğitimine destek olacağız. Kadınlarımızın da kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyoruz. Onları üretime, iş hayatına kooperatiflerle çekeceğiz. Tepecik’teki tarihi bir binamızı da Roman Kültür Merkezi haline getiriyoruz ve burada da çok güzel çalışmalar yapacağız. Roman hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

İlki Geçen Yıl Verildi

Sıfır Ayrımcılık Derneği, içinde bulunduğu Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi’yle işbirliği halinde yürütülen Roman Sivil Toplum Örgütleri Projesi kapsamında, Türkiye’nin En Roman Dostu Belediye Başkanı’nı seçmeye geçen yıl başladı. Ödül 2018’de İstanbul Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in oldu.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu