KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Kadınların Ayakta Kalması, Ülkenin Ayakta Kalması Demektir

Batur: Kadınların Ayakta Kalması, Ülkenin Ayakta Kalması Demektir

03 Temmuz 2021 Tarihinde Eklendi 641 Kez Okundu

Konaklı kadınların el emeği üretimlerini sergilediği Konak Belediyesi Semt Merkezleri Yıl Sonu Sergisinde konuşan Başkan Batur, “Konak Belediyesi kadın dostu olan ve bundan gurur duyan bir belediyedir. Kadınlarımıza minnettarız” dedi.

Konak Belediyesi’nin sayıları on beşi bulan semt merkezlerine kayıtlı kadınların, yıl boyunca ürettiği birbirinden güzel el emeği ürünler, Kemeraltı Abacıoğlu Han’da düzenlenen yılsonu sergisi ile taçlandı. Konak Belediyesi’nin işletmesi Kemeraltı Mutfağı’nın tarihi binasında düzenlenen sergi, mini defile ve dans gösterisinden oluşan etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, Konak Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifi üyeleri, muhtarlar ve semt merkezleri kursiyerleri katıldı. Kadınların kendi diktikleri elbiseleri kendilerinin sergilediği mini defilenin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Batur, “Pandemi, kadınlarımızı durduramadı, yıldıramadı. Evlerinde ürettiler, kısıtlamaların elverdiğince semt merkezlerimize geldiler ve bu güzel eserleri ortaya çıkardılar. Üreten kadın, her zaman ayakta kalabilen kadındır. Konak Belediyesi kadın dostu olan ve bundan gurur duyan bir belediyedir. Kadınlarımıza minnettarız” dedi.

Pandemiye rağmen ürettiler

Başkan Batur, Konak Belediyesi Semt Merkezleri Yıl Sonu Sergisinde emeği geçen ve pandemiye rağmen ortaya çıkardıkları eserlerle sergiye katılan kadınları kutladı. Semt merkezlerindeki kursları daha aktif hale getireceklerini vurgulayan Başkan Batur, “Bir buçuk yıldır süren, herkesi evlere kapatan pandemi sürecinde evlerinde bir şeyler üretmeye çalışan kadınlarımız, bugün yıl sonu etkinliği yapabilecek noktaya geldi ise vazgeçmemişler, mücadeleye devam etmişler demektir. Bu süreçte Konak Belediyesi olarak, açılma kapanma kararlarına ve devletin bize verdiği takvime göre kurslarımızı açmaya çalıştık. Bundan sonra kurslarımızı daha aktif hale getireceğiz” diye konuştu.

Üretim kazanca dönüşecek

Pandemi sürecinde, Kadın Kooperatifinin kuruluşunu ve kadınların semt merkezlerindeki üretimini gelire dönüştürecek hazırlıkları tamamladıklarını da müjdeleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle ev ekonomisine katkı sunacak çalışmalara yönelik hazırlıklarımızı tamamladık. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kuruluşunu resmen gerçekleştirdiğimiz Konak Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatifimiz de yola çıktı. Daha önce denenmemiş bir sistemi hayata geçireceğiz. Emeğinizle ürettiğiniz çalışmaların, ev ekonomisine katkı olarak dönmesi noktasında çalışmalarımız olacak. Kadınlarımız evlerinde üretecek, biz ise bu üretimin pazarlamasını yapacağız. Konak’ın en güzel yerlerinde kooperatifimize satış yerleri vereceğiz ve alın teriniz, el emeği ürünleriniz bu noktalarda ev ekonominize katkı olarak sizlere geri dönüş sağlayacak.İzmir İş Kadınları Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz çalışmanın da neticesini aldık.30 kadınımıza Aziziye Semt Merkezimizde düz dikiş, reçme ve overlok makinesi operatörlüğü kursu verdik ve bu kurs,  iş garantiliydi. Kurslar bitti, kadınlarımız işe başladı. Bundan sonra da bu tür çalışmaları yürüteceğiz, devamlılığı sağlayacağız.  ”

Kadın ayaktaysa, ülke de ayakta

Kadınları destekleyen, kadın üretimini değerlendiren, kadını özellikle ekonomik anlamda ayakta tutan çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Başkan Batur, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Kadınların ayakta kalması, ülkenin ayakta kalması demektir. Her ne kadar İstanbul Sözleşmesini bir gecede ortadan kaldırsalar da bizler kadına yönelik şiddeti nefretle kınayan anlayışımızı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Üreten kadın, her zaman ayakta kalabilen kadındır. Konak Belediyesi kadın dostu olan ve bundan gurur duyan bir belediyedir. Bundan sonra birlikte çok daha güzel çok daha kaliteli işler yapacağız. Kadınları evlerden çıkararak üretken bir hale getirmek en büyük idealimiz.”

Üretim ve emeğin sergisi

Kadınların kendi diktikleri elbiseleri sergiledikleri mini defilenin ardından, Konak Belediyesi Semt Merkezleri Yıl Sonu Sergisi gezildi. Pandemi sürecinde evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen Konaklı kadınların eserleri göz doldurdu. Özellikle tel kırma, amigurumi, takı tasarım, nakış gibi çalışmalardan oluşan el emeği ürünler büyük beğeni topladı. Serginin en dikkat çeken bölümlerinden biri de Türk Kadınının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygısını ifade eden Atatürk Köşesi oldu.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
29 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
60 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
52 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
83 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
89 Kez Okundu