KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Başkan Batur’dan Mitinge Davet

Başkan Batur’dan Mitinge Davet

16 Mayıs 2022 Tarihinde Eklendi 438 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Kent Konseyi’nin genel kurulunda konuştu. Konak’ın Kent konseyi ve yerel yönetim dayanışmasını en iyi gösteren ilçelerden olduğunu dile getiren Başkan Batur, “Biz, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte her zaman emrinizdeyiz. Kent konseyinden gelen her türlü çalışmaya hep yeşil ışık yakıyoruz, destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi. Konsey bileşenlerini 21 Mayıs İstanbul mitingine de davet eden Başkan Batur, “Canan Kaftancıoğlu yalnız değil. Her zaman onun yanındayız. Yanında olduğumuzu da 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak mitingde hepimiz göstermeliyiz. Bu, Canan Kaftancıoğlu’nun mitingidir” diye konuştu.

Konak Kent Konseyi, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Genel kurulu izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Chp İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, CHP İzmir İl yöneticileri, Konak Belediyesi meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile muhtarlar yer aldı. Genel kurul öncesi yaptığı konuşmada kent konseylerinin şehirler, sivil toplum ve yerel yönetimler için önemini dile getiren Başkan Batur, Konak’ın yerel yönetim ve kent konseyi dayanışmasında örnek bir ilçe olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Narlıdere’de yerel yönetimle kent konseyleri arasındaki ilişkiyi doğru yöneten ve bu yönetim tarzıyla da kent konseylerinin verimli olarak çalışmasını sağlayan bir anlayış göstermiştik. Konak Belediye Başkanı olduktan sonra da değerli dostumuz, meclis üyemiz Sayın Hamit Mumcu başkanlığındaki yürütme kurulu ve diğer arkadaşlarımızla kent konseyi ve yerel yönetim dayanışmasını en iyi şekilde gösteren ilçelerden bir tanesi olduk. Her zaman yan yana ve birlikte hareket ettik. Bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz. Genel kurulunuzun kent konseyimize, Konak’ımıza, İzmir’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kent konseyine her zaman yeşil ışık

Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak Konak Kent Konseyi’nin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerine dikkat çekerek, “Konak Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulunu kutluyorum. Bu dönem büyük bir şansınız var. Sevgili dostumuz Adnan Akyarlı İzmir Kent Konseyi Başkanı. Tam bir uyum içerisinde projelerin hayata geçmesi, verimli olması, halka dokunması noktasında biz de belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte her zaman emrinizdeyiz. Kent konseyinden gelen her türlü çalışmaya hep yeşil ışık yakıyoruz, destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Birlik olmaya davet

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm konsey bileşenlerini 21 Mayıs İstanbul mitingine davet ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hukukun işlemediğini, özgürlüklerin yok edildiğini geçtiğimiz bir iki gün içinde yeniden yaşadık. On üç yıl önce atılan bir tweet yüzünden onuruyla, duruşuyla her zaman bizim de takdir ettiğimiz cesur yürek Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yapılan bu haksızlığı şiddetle kınıyorum. Bugün Canan Hanım’a yapılan yarın herkese yapılabilir. Hepimiz kamusal görev yapıyoruz. Bizim veremeyeceğimiz hesabımız yok. Ama onlar nasıl hesap verecek zamanı gelince göstereceğiz. Adaletin, özgürlüğün, demokrasinin olmadığı bir ülke ekonomik krizler de yaşar, her türlü krizi yaşar. Burudan şunu da haykırmak istiyorum. Canan Kaftancıoğlu yalnız değil. Her zaman onun yanındayız. Yanında olduğumuzu da 21 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak mitingde hepimiz göstermeliyiz. Bu, Canan Kaftancıoğlu’nun mitingidir. Hepinizi davet ediyorum.”

Mumcu güven tazeledi

Tmmob üyesi odaların İzmir şubeleri, Disk, Türk-iş, Kesk Tüm Bel-sen, Tüm Yerel-sen, TTB İzmir şubesi,  İzmir Barosu temsilcileri ve yaklaşık 200 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile muhtarların katıldığı genel kurula çarşaf listeyle gidildi. Mevcut Başkan Hamit Mumcu yeninden seçilerek güven tazelerken yönetim kurulu Ozan Ali İlgazi, Ertan Parlar, Engin Taş, Yasemin Sağlam, Helil İnay Kınay, Ünal Kalfa ve Buğse Koca’dan oluştu.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
33 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
63 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
55 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
85 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
90 Kez Okundu