KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > 23 Nisan için Gültepe’de Anlamlı Çelenk Töreni

23 Nisan için Gültepe’de Anlamlı Çelenk Töreni

23 Nisan 2022 Tarihinde Eklendi 362 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Gültepe Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreninde konuşan Başkan Batur, “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli simgelerinden bir tanesi TBMM’nin kuruluşu. 23 Nisan, sömürgeci ve işgalcilerin özgürlüklerini savunan masum insanları yenemeyeceklerinin anlaşıldığı tarihtir” dedi.

Konak Belediyesi’nin, TBMM’nin açılışının 102. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gültepe Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni geniş katılımla gerçekleşti. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak ilçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, SP İzmir İl Başkan Vekili Yaşar Eroğlu, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, siyasi partilerin gençlik ve kadın kolları temsilcileri, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve Gültepeliler katıldı. 23 Nisan coşkusunun doruğa ulaştığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Konak Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerin çelenkleri Atatürk Anıtı önüne yerleştirildi. Törende konuşan Başkan Batur, 102’inci kuruluş yıldönümü kutlanan TBMM’nin açılışının önemini, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi yıllarında yaşananları aktardı.

Ulusal egemenliğin kazanıldığı tarih

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun Gültepe’den yansıdığı çelenk töreninde Başkan Batur, “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli simgelerinden bir tanesi TBMM’nin kuruluşu. Meclis’in kuruluşundan önce ülkenin nasıl bir sıkıntıda olduğunu belirten ve o yıllardaki zorlukları ortaya koyan tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında o yıllardan yaşanan zorlukları gözler önüne serdi. 23 Nisan 1920’ye kadar neredeyse on yıl boyunca savaş halinden hiç çıkılamadığını belirten Başkan Batur, okulların mezun bile veremediğini, salgınların yaşandığını anlattı. İmkansız gibi görünen şartlarda bile Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde TBMM’nin kurulduğunu ve Kurtuluş Savaşı’yla bir milletin kendi egemenliğini ele alarak bağımsızlığını kazandığını vurgulayan Başkan Batur, “Sömürgeci ve işgalcilerin ne kadar güçlü görünürlerse görünsünler özgürlüklerini savunan masum insanları yenemeyeceklerinin anlaşıldığı tarih oldu 23 Nisan. Bu şartlarda kazanılan ve tüm dünyayı etkileyen zaferin mimarı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını, şehitlerimizi ve bu uğurda kanı dökülen gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
589 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
381 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu