Gazete Konak

Ana Sayfa  >  Haberler  >  Haber İçeriği
HABER İÇERİĞİ Geri
Altınpark’a Kurul Onayı 21 HAZİRAN 2013, Cuma
Tarihe sahip çıkan projelerin adresi Konak Belediyesi, tamamlanan Altınpark kazılarının ardından, İzmir’in geçmişini gelecekle buluşturan projenin düğmesine bastı.

Anıtlar Kurulu, Konak Belediyesi’nin Arkeopark projesini onayladı, projenin yapılması için önünde bir engel kalmadı. Konak Belediyesi Basmane Semt Merkezi’nin de bulunduğu bölgede, 960 Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi, Sarmaşıklı Ev restorasyonu, Kadın Müzesi, Radyo ve Demokrasi Müzesi ile hareketlenen Basmane semtinde yeni sürprizlere hazırlanıyor.

Arkeopark’a adım adım

Konak Belediyesi, Basmane’nin en önemli tarihi değerlerinden Altınpark’ta tamamlanan kazı çalışmalarının ardından bölge, ‘Altınpark Arkeolojik Alanında Çevre Düzenleme Ve Koruyucu Üst Örtü Projesi’ ile yeni bir döneme giriyor. 2 bin yıl önce şehrin kuzeye ve doğuya açılan kapılarının bulunduğu alan, Başkan Tartan’ın uygulamaya koyduğu proje ile İzmirlilere ve turistlere açılacak.

Altınpark kazılarında ortaya çıkan toprak harçlı moloz taş duvarlardan oluşan Roma ve Bizans dönemi yapı kalıntıları, Arkeopark ile korunacak. 5 bin 300 metrekarelik alanda hazırlanan proje tamamlandığında arkeolojik kalıntılar kapalı ve yarı açık sergileme alanlarında rahatça gezilebilecek. Arkeopark çevrenin tarihi dokusuyla bütünleşecek.

Tarih ayağa kalkıyor

Sosyal projelerde Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçilen Dr. Hakan Tartan, ‘Tarihi ayağa kaldırma’ hedefi çerçevesinde Altınpark’ın bir mucize yaratacağını belirterek şöyle konuştu: “Neden her zaman ‘önce insan’ dediğimiz, neden ‘ekonomik yerel yönetim’ anlayışında ısrar ettiğimiz, artık herkes tarafından anlaşılmaya başladı. Basmane sadece İzmir için değil, Türkiye ve dünya için önemli bir bölge. Burada yatan tarih, köklerini arayan insanları, tarih ve arkeoloji tutkunlarını, bilim adamlarını İzmir’in merkezine getirecek. Arkeopark gerçek anlamda modern bir düzenlemeyi kentin merkezinde yaşatacak. Üstü camla kaplanırken altta tarihi kalıntılar görülecek. Dahası da var… Altınpark’ta Arkeopark’la birlikte çevrede de önemli gelişmeler olacak. Altınpark’ın hemen yan sokağı yine bizim projemizle düzenleniyor, karşısında restore ettiğimiz Sarmaşıklı Ev var ve müze olarak insanları karşılayacak. Bir arka sokağı Kadın Müzesi… Basmane’nin çehresi tamamen değişiyor. Burada sadece tarihi ayağa kaldırmıyoruz. Kente ekonomik katkısı da çok büyük olacak. Bölge insanı, esnaf rahatlayacak.”

STRATEJİK PLAN PERFORMANS PROGRAMI FAALİYET RAPORU KAMU PERSONELİ YASASI KAMU HİZMET STANDARDI ASKIDAKİ İMAR PLANLARI MALİ DURUM ve BEKLENTİLER RAPORU
KONAK BELEDİYESİ - BİM DOKUZ EYLÜL MEYDANI, NO:11, BASMANE / İZMİR  -  TELEFON : 0232 489 45 22 - 0232 484 53 00  -  FAKS : 0232 489 49 20