Anasayfa > Haberler > Yazar Evi Konuklarını Ağırlamaya Devam Ediyor

Yazar Evi Konuklarını Ağırlamaya Devam Ediyor

16 Aralık 2018 Tarihinde Eklendi 169 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin yeni yıl öncesi konuğu öykü ve roman yazarı Menekşe Toprak oldu. Valizdeki Mektup, Hangi Dildedir Aşk adlı öykülerinin ardından Ağıtın Sonu, Temmuz Çocukları ve son olarak Arı Fısıltıları adlı romanı okuruyla buluşan Toprak, Konak Belediyesi’nin misafiri olarak Karataş Semti’ndeki Yazar Evi’nde ağırlanacak. Bir süre konuk olacağı yazar Evi’nde yeni bir romana başladığını dile getiren Menekşe Toprak, Konak Belediyesi’nin İzmir’de kültür-sanata dair çok işler yaptığını, bunlardan en önemlisinin Tarık Dursun K. Yazar Evi olduğunu dile getirerek Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a bu hizmetinden dolayı teşekkür etti. Toprak, “İzmir’i çekici kılan şeylerden birisi de kültürel çalışmaların ve edebiyata verilen değerin çok oluşu. İnsanın yaşamak istediği bir yer haline getiriyor. Arı Fısıltıları romanımın okurdan gelen tepkileri yaşadığım bir süreci yaşıyorum. Bu süreci kapatmak ve yeni bir romana başlamak için geldim. Çok güzel bir ortam. Tam bir yazar evi duygusu veren bir atmosferi var“dedi.

ARI FISILTILARI MERCEK ALTINA ALINACAK

Gazeteci ve radyocu kimliği de bulunan Menekşe Toprak İzmir’de bulunduğu süre için de okurlarıyla söyleşi etkinliğine katılacak. 22 Aralık’ta Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Pınar Köksal Üretmen’in yürütücülüğünde son kitabı Arı Fısıltıları romanı mercek altına alınacak. Toprak söyleşi sonrasında okurlarına kitaplarını da imzalayacak.