Anasayfa > Haberler > Üniversite Adaylarına Ücretsiz Danışmanlık

Üniversite Adaylarına Ücretsiz Danışmanlık

13 Temmuz 2017 Tarihinde Eklendi 465 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin 17 Temmuz’da başlatacağı ücretsiz danışmanlık hizmeti sayesinde üniversite hayali kuran gençlerin zorlu tercih maratonu uzmanların yol göstericiliğinde daha kolay geçecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tarafından yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun yayınlanmasının ardından yüz binlerce gencin üniversite tercih maratonu da başlamış oldu. Bu yıl üniversiteye girme hayali kuranlar tercihlerini 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapacak. Konak Belediyesi üniversite sınavına girmiş gençlerin doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak adına ücretsiz danışmanlık hizmeti başlattı. Üniversiteye yerleşme planı yapan adaylar 17-25 Temmuz tarihleri arasında Konak Belediyesi’nin Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne gelerek tercih uzmanlarının verdiği danışmanlık ve rehberlik hizmetinden hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecek.

İZMİRLİ GENÇLER ÜNİVERSİTELİ OLUYOR

‘İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor’ adıyla duyurulan danışmanlık hizmeti 10.00-18.00 saatleri arasında verilecek. Ücretsiz hizmet sayesinde binlerce İzmirli genç uzmanlardan profesyonel yardım alarak üniversite tercihlerini yapacak. Danışmanlık hizmeti cumartesi ve pazar günü de devam edecek ve tüm İzmir genelindeki adaylara açık olacak. Adaylar kendilerine yol gösteren uzmanların görüşünü alarak, tercih karmaşası yaşamadan kararlarını verecek.

TERCİH STRATEJİSİ

Öte yandan 17 Temmuz Pazartesi günü başlayacak etkinliğin ilk gününde Tercih Stratejileri konusunda bir eğitim semineri de düzenlenecek. Tercih işlemlerinde adaylara yol göstermek, onların daha sağlıklı karar almalarını sağlayacak bilgilerin verileceği seminerde uzmanlar Onur Soğuk, Osman Çağrı Şahin ve Barış Aydınol konuşmacı olarak yer alacak. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak etkinlikte gençlere doğru tercih yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda bilgiler verecek.