Anasayfa > Haberler > Toros Pazaryeri Hizmete Girdi

Toros Pazaryeri Hizmete Girdi

09 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 296 Kez Okundu

Konak Belediyesi tarafından Toros'ta yapılan kapalı pazaryerinde tezgâhlar kuruldu, alışveriş başladı.  Vatandaşlar ile pazarcı esnafı, kapalı pazaryerinden memnun kaldı.

Konak Belediyesi’nin Toros'ta inşa ettiği çok amaçlı sosyal tesis içinde yer alan 137 tezgâhlı kapalı pazaryeri hizmete girdi. 4 Şubat'ta yapılan kura çekimiyle yerleri belirlenen esnaf tezgâhlarını kurup, ilk satışlarını yaparken, vatandaşlar da modern bir pazaryerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Batur, Yeni Pazaryerinde İncelemelerde Bulundu

Alışverişin başladığı ilk gün pazaryerine giderek esnaf ve vatandaşlarla buluşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe ve çevre semtlerde oturan hemşehrilerimizin artık daha hijyenik koşullarda alışverişlerini yapabileceklerini belirterek, hem vatandaşların hem de pazarcı esnafının sokaklardan kurtulduğunu söyledi. Batur, ”Bugün hizmete giren pazaryerimizde yerinde incelemelerde bulunduk. Çünkü ilk günlerde belli başlı eksiklikler, aksaklıklar olabilir. Aksaklıkların en kısa sürede giderilerek, pazaryerinin eksiksiz hizmet verebilmesini istiyoruz. Daha önce pazarcı esnafımız sokaklardaydı, vatandaşlarımız sokaklarda alışveriş yapıyordu. Şimdi modern, hijyenik koşullarda alışverişlerini yapıyorlar. Hayırlı olsun.” dedi.

Vatandaş Memnun, Esnaf Memnun

Bugün kurulan tezgâhlardan ilk alışverişini yapan vatandaşlar, yağmurlu, soğuk kış günlerinde rahat alışveriş yapabilecekleri için mutlu olduklarını ifade ettiler. Özellikle çocuklarıyla alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşlar, çocuklarını da yanlarında getirebildikleri için memnuniyetlerini dile getirerek, pazaryerini hizmete açan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a teşekkür ettiler. Pazarcı esnafı da daha konforlu bir ortamda satış yapıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Bölgede yaklaşık 11 bir 500 metrekare alana kurulan Konak Belediyesi Kapalı Pazaryeri ve Çok Amaçlı Tesisi'nin altında otopark, üstünde ise pazaryerinin yanı sıra semt merkezi, kreş, düğün ve nikâh salonu bulunuyor.