Anasayfa > Haberler > Tiyatrocu Atay’dan Oyunculuk Atölyesi

Tiyatrocu Atay’dan Oyunculuk Atölyesi

24 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi 408 Kez Okundu

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Konak Belediyesi’nin kültür merkezleri çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. 21 Ekim’de açılışı yapılan ve 16 gün boyunca kentin farklı noktalarında tiyatroseverlerle buluşacak olan etkinlik kapsamında oyuncu Barış Atay, ‘Oyunculuk Atölyesi’ ile İzmirlilerin karşısına çıktı. Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki interaktif söyleşide sanatçı Barış Atay, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatroların sıkıntılarını, avantajlarını ve dezavantajlarını, oyunculuk eğitimi ve seyirciler açısından tiyatroyu salonu dolduran konuklara anlattı.

TİYATRO NEFES ALDIRIR

Tiyatro bilet fiyatlarının çok yüksek olmadığını ancak pek çok kişinin tiyatroya vakit ve bütçe ayırmadığını savunan Atay, “Devlet Tiyatrolarında oyun biletleri cüz-i fiyatta. Özel tiyatrolarda ise yaklaşık iki paket sigara fiyatına biletler. Ancak bu ihtiyaç listenin son sıralarında dahi yer almıyor. 30 lira verip tiyatroya gitmek pahalı sayılıyor” dedi. Her oyunun, her tiyatronun izleyicisi olacağını savunan Atay, son dönemlerde seyirciyle sanat arasında bağların koptuğunu söyledi. Atay, “Sanat bu kadar nefes alamayacak kadar baskıcı dönemlerde nefes alacak bir alandır. Asıl bu zamanlarda sanata daha çok önem verilmelidir” dedi. Öte yandan ünlü oyuncu kendilerini de eleştirerek, tiyatrocuların da seyirciye ön yargıyla yaklaştığını söyledi. Atay, “Tiyatro açsak kim gelir ki, bu oyunu oynasak kim izler ki” diye düşünerek tiyatrocuların da seyirciye ön yargıyla yaklaştığını dile getirdi.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 25 Ekim Çarşamba günü de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde saat: 18.00’de akademisyen Süreyya Karacabey ‘Tiyatronun Edebiyata Direnişi/Edebiyatın Tiyatroya Direnişi: İki Tarih’ konulu söyleşiyle tiyatroseverlerle buluşacak. Etkinlik süresince Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek, Alsancak Türkan Saylan ve Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezleri’nde aralarında Levent Üzümcü, Emre Can Polat, Hamit Demir gibi usta isimlerin de yer aldığı ilgi çekici atölye ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Festival havasındaki Tiyatro Günleri ile İzmirliler hem tiyatroya doyacak.

35. ULUSLARARASI İZMİR TİYATRO GÜNLERİ KAPSAMINDA KONAK BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞI PROGRAMLAR

•25 Ekim Çarşamba Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Saat: 18.00 Süreyya Karacabey - “Tiyatronun Edebiyata Direnişi/Edebiyatın Tiyatroya Direnişi: İki Tarih”

•28 Ekim Cumartesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi