Anasayfa > Haberler > Şampiyonların Kupaları Mehmetçik’e

Şampiyonların Kupaları Mehmetçik’e

12 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi 332 Kez Okundu

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2017 yılında düzenlediği yarışlarda dereceye giren sporculara Türk Bayrağı’nın verildiği Şampiyonlar Gecesi bu yıl Konak’ta yapıldı. Kupalarının ücretleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından her yıl düzenlenen Şampiyonlar Gecesi bu yıl İzmir’de Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Geceye Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, TMF Yönetim Kurulu Üyeleri, Dünya şampiyonu milli sporcularımız Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu, 2017 yılında düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcular, kulüp üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI TÜRKİYE’DE YAPILACAK

Gecede pist, enduro, süperenduro, motokros, süpermoto, drag, sujeti ve ATV branşlarında dereceye giren 220 sporcu ve kulübe, kupa ve madalya yerine sertifika ile Türk Bayrağı takdim edildi. Afrin harekatında görev alan Mehmetçik’e destek amacıyla bütün sporcu ve kulüp temsilcilerine Türk Bayrağı verdiklerini belirten TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, ülke olarak geçtiğimiz süreçte destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Ödül töreninde diğerlerinden farklı olarak madalya veya kupa vermedik. Kupa ve ödül plaketine harcanacak parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlamayı düşünüyoruz” dedi. Başkan Uçar, 2017'de elde edemediğimiz başarılara 2018'de ulaşacağız. Bu sene büyük emekler sonucunda Dünya Motokros Şampiyonası'nı 2018 ve 2019 yılında tekrar ülkemize yapacağız. Bu, Türkiye için çok büyük bir başarı. Yeni sezonda çocuk ve genç sporculara yatırım yapacağız. Bununla ilgili en kısa sürede yapılan çalışmaları açıklayacağız” diye konuştu. Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da şampiyon sporcuları Konak’ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek verdik. Bugün de motosiklet ailesini belediyemizin ev sahipliğinde ağırlıyoruz” dedi.

SOFUOĞLU: ŞAMPİYOLUK İÇİN PİSTE ÇIKACAĞIM

Milli sporcu, Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Dünya Motokros Şampiyonası'nın ülkemize yeniden gelmesinde emeği olanlara teşekkür ederek, “Dünya Motokros Şampiyonası'nın ülkemize gelmesi benim şampiyon olmamdan çok daha büyük bir olay. Pist yapımı konusunda ciddi adımlar atıyorlar. Daha önce 'Şampiyon olursam bırakacağım' demiştim. 2018 yılında yeniden şampiyonluk için piste çıkacağız. Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte bayrağımızı dalgalandıracağız. Eğer şampiyon olursam bırakacağım" ifadelerini kullandı.