Anasayfa > Haberler > Pekdaş: İzmirlilik Ruhunu Yükseltelim

Pekdaş: İzmirlilik Ruhunu Yükseltelim

09 Haziran 2018 Tarihinde Eklendi 200 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı dolayısıyla her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofraları bu kez İzmir’in en gözde mekanlarına ev sahipliği yapan semti Alsancak’ta kuruldu. Dominik Caddesi’ndeki bereket, hoşgörü ve kardeşlik sofrasına bölge esnafı ve semt sakinlerinin yanı sıra alışveriş için Alsancak’a gelenler de katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da iftara atılarak masaları tek tek dolaşıp vatandaşları selamladı. Ramazan ayının dayanışma duygusunun ön plana çıktığı iftar yemeğinde okunan ezanın ardından davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

RAMAZAN BİR ARADA OLMAKTIR

İftar yemeğinin ardından ilk olarak Alsancak Muhtarı Hicran Akuzun ile Kültür Mahalle Muhtarı Nilgün Güney konuşma yaptı. Her iki mahalle muhtarı da Başkan Pekdaş’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Pekdaş da Ramazan ayının ruhuna uygun olarak her akşam farklı bir mahallede bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Ramazan insanları birleştiren bir kavramdır. Biz birlik olmayı, birbirimize iyi gelmeyi, kardeşlik hukukunu güçlendirmeyi unuttuk. Bu kurduğumuz sofralarda bu ruhu canlandırıyoruz. Bu bir arada olmanın, birbirine iyi gelmenin ruhudur. İzmirlilik ruhudur. Bu topraklar hep farklılıkları sarmış, sarmalamış. Bugün burada İzmirlilik ruhunu yükselterek, lokmalarımızı paylaşmak, el ele kol kola Cumhuriyeti yükseltmek zorundayız” dedi.

İZMİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Bir kadın belediye başkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına şükranlarını sunan Pekdaş, “Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan İzmir’de bu kardeşlik hukukunu, dayanışmanın, yurttaş olma bilincini, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan ruhu yükseltmek istiyoruz. Türkiye’nin geleceğinin oylanacağı 24 Haziran seçimlerinde de bu anlayışın kazanacağına inanıyorum. İzmir Türkiye’ye örnek ve önder olma halini devam ettirecektir. Büyük adımların atılmasını sağlayacaktır. Hem Bayramın hem de 25 Haziran’ın umutların karşılığı olan bir sonucu getireceğine inanıyorum. Bayram tadında günlerin yakın olduğunu düşünüyorum. Bayramımız şimdiden kutlu olsun. Aydınlık günlerimiz olsun” diye konuştu. Pekdaş, konuşmasının sonunda iftara katılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir birinci bölge milletvekili adayları Kazım Umdular ve Devrim Barış Çelik’i kürsüye davet ederek, tanıttı. Konak Belediyesi’nin Ramazan etkinliği iftar yemeği sonrası sahnelenen orta oyun, Hacivat-Karagöz ve sihirbaz gösterisiyle sona erdi