Anasayfa > Haberler > Oyuncağını Bile Seviyorlar

Oyuncağını Bile Seviyorlar

05 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi 174 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği seminere katılan minik öğrenciler hayvanlara olan sevgilerini evlerinden getirdikleri peluş hayvan oyuncaklarına sarılarak gösterdi.
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ilköğretim öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme semineri düzenledi. İzmir Türk Koleji (İTK) Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte evcil ve sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı üzerine bir sunum yapıldı.

SOKAĞA TERK ETMEYİN

Can dostlarımız hayvanların aşılanmasından beslenmesine, sahiplenilmesinden bakımına kadar merak edilen pek çok konunun barkovizyon eşliğinde anlatıldığı seminerde 4. sınıf öğrencileri Veteriner Ömer Şimşek’in sunumunu büyük bir ilgiyle dinledi. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Şimşek; “Hayvan sahiplenmenin sorumluluğu büyüktür. Bakımını yapamayacaksanız, aşılarını yaptıramayacaksanız hayvan sahiplenmeyin. Çünkü evde yaşamaya alışan hayvanlar sokakta yaşayamazlar. Sahiplendiğiniz hayvanları sokaklara bırakmayın, hayatlarını tehlikeye atmayın. Hayvan sahiplenmek uzun yıllar sorumluluk ister” diye konuştu.

ÜCRETSİZ HİKAYE KİTABI

Sokak hayvanlarına yönelik her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesi’nin 0232 459 40 11 ve 459 24 10 numaralı telefon numarasından Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne ulaşabileceklerini söyleyen Şimşek, evcil hayvanların da belediyelerin veterinerlik müdürlüklerine mutlaka kayıtlarının yaptırılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Etkinlik sonunda katılan öğrencilere hayvan sevgisi, sorumluluğu konusunda önemli bilgiler veren hikaye kitapları, magnet ve mini not defterleri hediye edildi. Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü öğrencileri de anlatımından ötürü Veteriner Şimşek’e teşekkür belgesi sundu. Öğrencilere hayvan sevgisini küçük yaşlarda aşılamak adına düzenli olarak okullarda seminer verdiklerini de dile getiren Şimşek, öğrencilerle yaptıkları işbirliğinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi.

İKİ TON MAMA DAĞITILDI

Öte yandan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilçedeki 113 mahalle muhtarına sokak hayvanlarını beslemeleri için mama ve mama kabı dağıttı. Toplam iki ton mama dağıttıklarını dile getiren Veteriner İşleri Müdürü Sait Tong, “Hayvanlar, yaşadığımız dünyanın bir parçası, bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Sadece bir gün değil, her gün hayvanları korumalıyız. Lütfen evdeki hayvanlarımızı olduğu kadar sokak hayvanlarını da koruyalım” dedi. Ayrıca evcil hayvanlar ve sokak hayvanları konusunda bilinçlendirmeye yönelik bilgilerin yer aldığı 30 bin broşür de Konak Belediyesi’nin tüm hizmet binalarına ve muhtarlıklarına bırakıldı.