Anasayfa > Haberler > Nazım'ın 115'inci Doğum Gününe Özel Anma

Nazım'ın 115'inci Doğum Gününe Özel Anma

11 Ocak 2017 Tarihinde Eklendi 534 Kez Okundu

Konak Belediyesi, dünyaca ünlü şair Nazım Hikmet’in doğumunun 115’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Dostlar Tiyatrosu’nun ‘Güneşin Sofrasında Brecht-Nazım’ adlı oyununu İzmirlilerle buluşturdu. Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna İzmir’i etkisi altına alan yoğun kar yağışına rağmen tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Oyunu izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yer aldı.

TOPLUMSAL SORUNLARA EDEBİ YAKLAŞIM

Usta oyuncu Genco Erkal’ın Nazım Hikmet ve Bertolt Brecht’in eserlerinden tiyatroya uyarlayıp, yönettiği oyunda sanatçı Tülay Günal da hem sesi hem de oyunculuğuyla katkı koydu. 20’nci yüzyıl edebiyatının iki önemli ismi Nazım Hikmet ve Bertolt Brecht’in eserlerinden kurgulanan müzikal oyunda, oyuncular Nazım ve Brecht’in dilinden savaşı, barışı, baskıyı, zorbalığı, hapisliği, vatan özlemini ve adaleti tartışıp daha adil bir dünya düzenine duyulan özlemi dile getirdi. Başarılı metni ve oyunculuk performansları ile İzmirli sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da sahneye çıkarak Genco Erkal ve Tülay Günal'ı tebrik ederek, çiçek sundu.