Anasayfa > Haberler > Kültürpark’ta Cumhuriyet Coşkusu

Kültürpark’ta Cumhuriyet Coşkusu

27 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi 151 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile Kültürpark Tenis Kulübü işbirliğinde Cumhuriyet’in 94. yıldönümü dolayısıyla kutlama resepsiyonu düzenlendi. Tenis Kulüp’teki gece adına yakışır bir şekilde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Tenis Kulüp Başkanı Server Uyaroğlu’nun evsahipliği yaptığı kutlamaya kulüp üyeleri, Konak Belediye meclis üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

ONUR DUYUYORUZ

Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın, çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumanın bireyin haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Uyaroğlu, “Bizlere bu güzel Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve gazilerimizi sevgi, saygı ve hürmetle anıyoruz. Çağdaş bir Atatürk kadını olarak Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum” dedi.

CUMHURİYET BİR KADIN DEVRİMİDİR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Cumhuriyet Bayramı’nı coşku içinde kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhuriyet’in bir hukuk devrimi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir kadın devrimi de olduğunu söyleyen Pekdaş, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte kadının elde ettiği haklara da değinerek, “Cumhuriyet biat etmeyen, itaat etmeyen ama kendi kararlarını veren özgür bireyleri hedefliyorsa öncelik kadınların özgürlüğüydü. Kadınların özgürlüğü Hukuk Devrimiyle de geldi. 1926 Medeni Kanun’un kabulü. Arkasından 1930’da kadınlar beleye seçimlerinde ilk defa seçme seçilme hakkını kazandı. 84 yıl önce, 26 Ekim 1933’te Türkiye’de kadınlar muhtar olma hakkını kazandı. Birbirini takip eden hukuk devrimleri ve laik Cumhuriyet’in yarattığı özgür, eşit yurttaş kadınlar… Maalesef bugün torba yasalarla özgürlüklerimizin elimizden alındığı Cumhuriyet’in ve yarattığı değerlerin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Biz kadınlara düşüyor bu sorumluluk. Bugün Cumhuriyet’in çağdaş insan yaratma değerine sahip çıkmak için bir araya geldik. Bu birlikteliğe çok ihtiyacımız var” diye konuştu. Gece İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde coşkulu bir şekilde devam etti.