Anasayfa > Haberler > Küçük Prens Konak’ta çocuklarla buluştu

Küçük Prens Konak’ta çocuklarla buluştu

12 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi 340 Kez Okundu

İzmir’in kalbi Konak’ta her hafta cumartesi günü çocuklar için gerçekleştirilen ücretsiz tiyatro oyunları sahne almaya devam ediyor. Birbirinden farklı çocuk oyunlarını izleme şansı bulan çocuklar bu hafta Küçük Prens oyunu ile haftasonu tatilinde tiyatro keyfi yaşadı.

Konak Belediyesi’nin çocukları erken yaşta tiyatro sanatıyla tanıştırmak amacıyla başlattığı ‘Çocuklara Cumartesi Oyunları’ adlı etkinliğin bu haftaki oyunu dünyanın en çok satan ve okunan masal kitaplarından biri olan Küçük Prens’ti. Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan masal bu kez tiyatro oyunu olarak miniklerle buluştu. Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) Çocuk Tiyatrosu oyuncularının yer aldığı oyunun yönetmeni ise İlker Toprak. Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğun oldu.

ÇOCUK GÖZÜYLE BÜYÜKLERİN DÜNYASI

Yaşam, sevgi ve aşk hakkında derin anlamlar içeren Küçük Prens'te bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor. Sahra Çölü'ne düşen pilotun Küçük Prens'le karşılaşması ile oyun başlıyor. Kostümleriyle, müzikleriyle, efektleriyle oyun çocukların büyük ilgisini çekti. Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry’nin yazdığı Küçük Prens kitabı sahnede de göz doldurdu. Oyun sayesinde çocuklar eğlenceli bir haftasonu geçirdi. 5 yaş ve üzeri çocukların ücretsiz izlediği oyuna anne ve babalar alınmazken, veliler çocuklarını tiyatro salonun dışında bekledi.