Anasayfa > Haberler > Konak’ta Yeni Yıl Kutlamaları Erken Başladı

Konak’ta Yeni Yıl Kutlamaları Erken Başladı

27 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi 418 Kez Okundu

Konak Belediyesi yeni yıl kutlamalarına erken başlangıç yaptı. Göztepe Köprüsü önünde düzenlenen sokak eğlencesine katılanlar 2018’i müzik eşliğinde dans ederek, coşkuyla karşıladı.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı erken yılbaşı kutlaması yoğun ilgi gördü. Güzelyalı Semti’ndeki Göztepe Köprüsü’nün başlangıç noktasında düzenlenen sokak eğlencesine katılanlar 2017’ye eğlenerek veda etti. Kutlamalarda ilk olarak DJ Serhat Özak sahne aldı. Yaklaşık bir saat süren DJ performansında 60'lı ve 70'li yılların dillerden düşmeyen, nostaljik şarkılarla keyifli bir akşam geçiren İzmirliler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın muhteşem müzikleri eşliğinde eğlenmeyi sürdürdü. Yeni yıla sayılı günler kala gerçekleştirilen erken yılbaşı kutlamasına katılanlara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eşlik etti. Alanı dolduranların yeni yılını kutlayan Başkan Pekdaş, iyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geride bırakılan 2017 yılında hem Türkiye’nin hem de dünyanın büyük acılar yaşadığını belirten Pekdaş, yeni yılın barışın, demokrasinin ve umudun yükseldiği bir yıl olmasını diledi.

UMUDUMUZU DİRİ TUTALIM

Başkan Pekdaş, “Özgürlüklerin askıya alındığı, yurttaşın yok sayıldığı bir Türkiye'ye adım atma girişimleriyle karşı karşıyayız. Yeni yıla girerken yeni umutlar beslemek bir gelenektir. Umudu hep diri tutmak ve hiç kesmemek gerekir. Biz yurttaşlar olarak inadına ‘özgürlüklerimize sahip çıkıyoruz’ dememiz gerekiyor. Biz İzmirliler olarak bu kentin enerjisinin ve sıcaklığının devamını istiyoruz. Nasıl dünyada barış istiyorsak, İzmir'in enerjisinin de tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyoruz. İnadına eğleniyoruz, inadına enerjiyi, coşkuyu yüksek tutuyoruz, inadına umut besliyoruz. ‘Biz özgür yurttaşlarız’ demek için 2018'e umut besliyoruz; bu böyle gitmeyecek demek için 2018'i coşkuyla, umutla karşılayalım istedik. Birlikte dans edelim, birlikte güzelliğimizi gösterelim. 2018 tüm umutlarımızın gerçekleştiği bir yıl olsun ve tüm Türkiye’ye hayırla gelsin, demokrasi, özgürlük ve barış gelsin” dedi. Gelenlerin müzik eşliğinde dans edip, keyifle eğlendiği gecede Konak Belediyesi tarafından kağıt helva eşliğinde çay, kahve ve salep ikramı da yapıldı.