Anasayfa > Haberler > Konak’ta Yeni Normalleşmede İlk Nikahlar Kıyıldı

Konak’ta Yeni Normalleşmede İlk Nikahlar Kıyıldı

17 Haziran 2020 Tarihinde Eklendi 892 Kez Okundu

Kontrollü normalleşme sürecinde nikah salonlarının tekrar açılmasıyla Konak’ta ilk nikahlar kıyıldı. Konak Belediyesi, nikah salonlarında koronavirüs önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik ve sosyal hayatın durma noktasına geldiği günlerde nikah törenleri geçici olarak iptal edilmiş ve ileri bir tarihe ertelenmişti. Kontrollü normalleşme sürecinde, nikah salonlarının tekrar açılmasıyla birlikte çiftlerin nikahları da kıyılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığının nikah törenlerinde uygulanan esaslar hakkında gönderdiği genelge doğrultusunda Konak Belediyesi, nikah salonlarında koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek amacıyla önlemleri en üst seviyeye çıkardı.

Toplu Resim ve Takı Merasimi Yok

Nikah Salonlarına konuklar sosyal mesafeye uygun olarak alınırken, salon girişinde yer alan dezenfeksiyon noktasında her konuğun ellerini tek tek dezenfekte etmesi sağlanıyor. Ayrıca salona girişte gelin ve damat başta olmak üzere tüm konukların ateş ölçümleri yapılıyor ve maskeli olarak salona kabul ediliyor. Salona kabul edilecek konuk sayısı ise sosyal mesafeyi koruma kuralları çerçevesinde salon kapasitesine uygun olarak belirleniyor. Genelgeye uygun olarak nikah töreni ayakta gerçekleştiriliyor. Virüsle mücadelede en önemli noktaların başında gelen elle temasın önüne geçmek adına da toplu fotoğraf çekimi ve takı töreninin yapılmasına izin verilmiyor. Takı takmak isteyen konuklar için salonda takı kutusu bulunduruluyor.

“Önemli Olan Sağlık”

Yaşanılan koronavirüs salgını sürecinde nikâhlarını defalarca ertelemek zorunda kalan çiftler, “Hayallerimizdeki gibi olmadı ama her şeyin başı sağlık, önemli olan sevdiklerimizle birlikte sağlık bir yaşam sürmek.” diye konuştular.