Anasayfa > Duyurular > Konak'ta Yaşam Fotoğraf Yarışması

Konak'ta Yaşam Fotoğraf Yarışması

Tüm renklerin anası olan yaşam kaynağımız Güneş, görmek isteyene, günün her anında ayrı sürprizler yapar. Kimi zaman bir ağacın ardına saklanıp yaprakların arasından usulca göz kırpar; kimi zaman bir çocuğun gülen gözlerinde pırıltı olur, gülümser bize; denizin üstünde ışıltı olur, mutlu eder izleyeni; şakacıdır, bir gölge düşürür, eğlendirir isteyeni… Yaşamı sunduğu gibi yaşamın güzelliklerini de işaret eder bize.

Güneş, tüm renklerini gösterip, tüm oyunlarını yapıp artık ufukta kaybolmaya başladığında ise O’nun ardından ışıltılı şehir, hüzünlü şarkılar söylemeye başlar. Bir an önce sevdiğinin ışığına kavuşmak ister gibi...

Düzenlediğimiz bu fotoğraf yarışmasının konusu "Konak'ta Yaşam".

Konak’ın geçmişi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Ve bu tarihsel süreçte şehrimizde çok sayıda medeniyet ve kültür boy gösterdi. Her biri, kendi dokusunu, ritmini ve coşkusunu miras bıraktı. Birbirinden ilgi çekici hayatların yaşandığı şehrimizin estetik ve belgesel kaygı ile kayıt altına alınması, yarışmanın önceliğidir.

Gelin, hep birlikte, güneşin bize sunduğu eşsiz yaşam enerjisini, ışığı; şehrimizin doğasında, insanında, sokaklarında, körfezin imbatında renk renk toplayalım. Sahip olduğumuz tüm güzellikleri, hiçbiri birbirinden ayrı düşünülemeyecek olan farklılıklarımızı, Cumhuriyet ile kazandığımız değerleri geleceğe taşıyarak evrensel kültür mirasına katkı sunalım.

"Konak'ta Yaşam" temalı fotoğraf yarışmamız 1 Ocak 2020 ile 13 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Yarışma başvuruları sadece Konak Belediyesi Mobil Uygulaması üzerinden yapılacaktır.

Yarışma şartlarını okumak için tıklayınız.

Mobil uygulamamızı indirmek için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız: