Anasayfa > Haberler > Konak’ta Tehlike Saçan Binalara Geçit Yok

Konak’ta Tehlike Saçan Binalara Geçit Yok

08 Haziran 2020 Tarihinde Eklendi 114 Kez Okundu

Konak Belediyesi ilçe sınırları içinde yer alan, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden binaları bir bir yıkıyor.

Konak Belediyesi kötü amaçlar için kullanıma zemin oluşturan, metruk hale gelmiş binaların, yapılan ihbar üzerine yasal işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından yıkımını sağlıyor. Bu kapsamda Konak Belediyesi tehlike saçan, kamu için risk taşıyan yapılara geçit vermeyerek son 6 ay içinde 6 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

ALTI AYDA ALTI BİNA YIKILDI

Vatandaştan gelen ihbar üzerine Konak Belediyesi ekipleri, Zafertepe Mahallesi 540 Sokak’ta iki ve üç katlı iki binada incelemeler yaptı. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli yapı tespiti yapılmasına rağmen yasal süre içinde mülk sahibi tarafından yıktırılmaması nedeniyle her iki binayı da yıkma kararı aldı. Kapı-pencereleri sökülmüş halde bırakılan, zaman içinde harabeye dönen, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini risk altına sokan ve kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlar için kullanılan binaların yıkımı kararın ardından hızla gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 58 ve 78 metrekare alana sahip olan iki binanın yıkımını, kepçe ve dozerlerin yardımıyla kısa sürede ve güvenli bir şekilde gerçekleştirdi. Binaların molozları da yine Konak Belediyesi ekiplerince toplanarak alan, vatandaşlar için güvenli hale getirildi. Endişelerini ve şikayetlerini dikkate alan Konak Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle sakinleri de yıkım sonrasında rahat bir nefes aldı. Vatandaştan gelen ihbarları değerlendiren Konak Belediyesi son 6 ay içinde tehlike saçan riskli yapılara geçit vermeyerek 6 binanın yıkımını gerçekleştirdi.