Anasayfa > Haberler > Konak’ta Tapu Sevinci Sürüyor

Konak’ta Tapu Sevinci Sürüyor

21 Mart 2019 Tarihinde Eklendi 365 Kez Okundu

İzmir’in Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında 'Çıtak Arazisi' olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine tapuları verilmeye devam ediyor. Konak Belediye Meclisi'nden çıkan karar doğrultusunda mülkiyeti belediyede olan arazide yaşayanlar tapularını emlak beyan değeri üzerinden almayı sürdürüyor. Son olarak Saygı Mahalle Muhtarı Fatma Öztürk ile birlikte gelen gecekondu sakinleri yıllardır hayalini kurdukları tapularını Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın elinden aldı.

İÇİMİZ RAHAT

Tapularına kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, kendilerine bu fırsatı sunan Başkan Pekdaş'a ve ekibine teşekkür etti. Çıtak Arazisi'nde oturup tapu alanlar birçok komşusunun da tapu için başvurduğunu söyledi. Yıllarca kaçak oturdukları gecekondularında hep yıkılma korkusu yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, "Şükürler olsun tapumuza kavuştuk, artık içimiz rahat" diyerek sevinçlerini dile getirdi.

'SATIŞ DEĞİL, TAPU SAHİBİ YAPIYORUZ'

Tapusunu alanlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Pekdaş, sunulan bu fırsatı diğer gecekondu sahiplerinin de kaçırmamasını önerdi. Pekdaş, "İmar Barışı'na başvurup arsa almak isteyenlere piyasa rayiç değeri üzerinden faiz işletilerek satış yapılıyor. Biz ise emlak beyan değeri üzerinden faizsiz, dört yılda taksitle ödeme imkanıyla tapularını veriyoruz. Böyle bir satış imkanı yok. Bu bir tapu satışı değil, tapuları sahiplerine kavuşturuyoruz" diye konuştu.

'BEKLEMEYE BIRAKMAYIN'

Bölgenin 40 yıllık tapu sorununu çözdüklerini dile getiren Pekdaş, "1987 yılından önce imar affına müracaatı olanlara tapularını hemen veriyoruz. Emlak Kamulaştırma Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız her türlü bilgilendirmeyi yapmaya hazır. Hemşehrilerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar. Tapularına bir an önce kavuşsunlar" dedi. Konak Belediye Meclisi'nde alınan kararla mülkiyeti belediyeye ait olan Çıtak Arazisi'nde yaşayan gecekondu sahiplerine tapuları emlak beyan değeri üzerinden faizsiz, dört yılda eşit taksitler halinde ödemek koşuluyla veriliyor. Bu fırsattan 1984 yılında çıkarılan imar affı kapsamında, 1987 yılına kadar başvuru yapanlara tapuları  veriliyor.