KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Satranç Turnuvası Heyecanı Başladı

Konak’ta Satranç Turnuvası Heyecanı Başladı

18 Aralık 2019 Tarihinde Eklendi 1094 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin Bu Yıl 5.’sini Düzenlendiği “İsmet İnönü Anısına Okullar Arası Satranç Turnuvası’’ Başladı

Konak Belediyesi’nin, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle, bu yıl 5.’sini düzenlediği, “İsmet İnönü Anısına Okullar Arası Satranç Turnuvası”, İzmir Kültür Park 3 No’lu Hol’de başladı.İki gün sürecek turnuvanın açılış hamlesini, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile 10 yaşında olmasına rağmen 11 yaş grubunda dünya şampiyonu olan Arda Çamlar yaptı.

Turnuvaya Konak’taki okullardan yoğun bir katılım olduğuna işaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bugün bu salonda çocuklarımızın satranca verdiği önemi görüyoruz. Bu yoğun katılım bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Turnuvamızı Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına düzenliyor olmaktan da büyük bir kıvanç duyuyoruz”dedi.

Atatürk’ün Yolunda Geleceğe Doğru

Satrancın olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneğini geliştiren bir spor olduğunu dile getiren Batur, “Turnuva öncesi Konak’taki tüm okullarımıza satranç takımları dağıttık. Bundan sonra da satrancı çocuklarımıza sevdirmek için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Sizlerin gelişimini desteklemeye, her alanda imkânlarınızı artırmaya gayret ediyoruz; çünkü sizler ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşıyacaksınız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet çizgisinde mücadele edeceğinize de tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

80 Devlet Okulu Katıldı

Konak Belediyesi’nin düzenlendiği her sene okullardan yoğun ilgi gören turnuva bu yıl 80 devlet okulu ve 392 öğrenci katılımıyla gerçekleştiriliyor. İlk, orta ve lise kategorilerinde yapılan turnuva,satranca sevdalı yüzlerce öğrencinin kıyasıya rekabetine sahne oluyor. 6 tur takımın eşleştirildiği turnuvada öğrenciler kendi kategorilerindeki rakiplerini elemek için mücadele ediyor.

Turnuvada ilk üçe giren okul takımlarına ve takım sporcularına kupa ve madalyaları,Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
586 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
357 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu