KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Nikahlara Korona Düzenlemesi

Konak’ta Nikahlara Korona Düzenlemesi

02 Nisan 2020 Tarihinde Eklendi 1322 Kez Okundu

Koronavirüs salgını nedeniyle azalan nikah talepleri ile sosyal mesafe ve hijyen kurallarını dikkate alan Konak Belediyesi nikah işlemlerinde düzenleme yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve günlük yaşantıyı tümden değiştiren Covid-19 Koronavirüs salgını, evlenmek için gün bekleyen çiftlerin nikah işlemlerini de etkiledi. Konak’ta birçok çift nikahlarını ileri bir tarihe ertelemeyi seçerken yeni müracaatlarda da yüzde 80 oranında düşüş yaşandı. Konak Belediyesi’nin evlendirme dairelerinde salgın öncesi günlük ortalama 50 oda nikahı gerçekleşirken bu sayı yüzde 70’lik bir düşüş ile günlük 15’lere geriledi. Salon nikahının ise Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirlerden dolayı tercih edilmediği gözlemlendi. Salon nikahları daha önce anne, baba ve yakın bir çevrenin katılımı ile kıyılabilirken sosyal mesafeye dikkat edilmemesi ve ihlallerden ötürü nikah törenine katılım gelin, damat ve iki şahit ile sınırlandırıldı. Katılım sınırının uygulanmasıyla birlikte çiftlerin tercihleri salon nikahı yerine oda nikahına yönelerek salon nikahına olan talep neredeyse sıfıra indi.

Nikahlara saat ayarı

Virüs önlemleri kapsamında Konak Belediyesi Evlendirme Dairleri ve nikah salonlarında da yeni düzenlemeye geçilerek tedbirler artırıldı. İki nikah arasında en az 20 dakikalık süre konularak bu sürede nikah kıyılacak odanın dezenfekte edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca gün içerisinde kıyılan nikah sayısı da azaltılarak saat sınırlandırması getirildi. Yeni uygulamaya göre hafta sonu nikahları kaldırıldı. Nikahlar hafta içi 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilmeye başlandı. 

İki nikah arası dezenfektasyon

Nikah esnasında, nikah memuru, gelin ve damat ile iki şahit, nikah masasına sosyal mesafe kuralına uygun olarak oturuyor. İnsanları toplu halde bir araya getiren ve yakın temas ihtimali taşıyan takı merasimi gibi uygulamalara kesinlikle izin verilmiyor. Nikahı kıyılan çift ve aileleri tebrikleri uzaktan kabul ediyor. Nikahın kıyılmasının ardından törenin gerçekleştiği oda, kullanılan kırtasiye ürünleri, masa ve sandalyeler tamamen temizleniyor ve dezenfekte ediliyor. Tüm bu işlemlerin tamamlanması ve ortamın havalandırılması için iki nikah arasında en az 20 dakikalık bir ara veriliyor.  Evde veya özel düğün salonlarında nikah işlemleri yapılmıyor ve buralara nikah memuru gönderilmiyor. Belediyenin evlendirme daireleri dışında herhangi bir alanda nikah gerçekleştirilmiyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu