Anasayfa > Haberler > Konak’ta Kurtuluş Coşkusuna Çifte Kutlama

Konak’ta Kurtuluş Coşkusuna Çifte Kutlama

04 Eylül 2018 Tarihinde Eklendi 165 Kez Okundu

Konak Belediyesi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü Manuş Baba ve Yeni Türkü konserleriyle kutlayacak.

Konak Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri oylandı. Başkan Sema Pekdaş, meclis açılışında 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kapsamında 4 ve 6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Manuş Baba ve Yeni Türkü konserleri hakkında bilgi verdi.

9 EYLÜL İZMİR’İN GÜNÜDÜR

Başkan Pekdaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün ardından 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu düzenleyecekleri konserlerle kutlayacaklarını dile getirerek, tüm İzmirlileri etkinliklere davet etti. 15 Mayıs 1919’da Hasan Tahsin’in İzmir’in işgali sırasında attığı ilk kurşunla başlayan milli mücadele sürecinin 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla zaferle noktalandığını dile getiren Pekdaş, “26 Ağustos 1922’de Kocatepe’den başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar Meydan muhaberesiyle devam eden ve 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla taçlanan bu süreç düşman işgaline son veren bir süreçtir. 15 Mayıs 1919’da İzmir’de ilk kurşunun altılmasıyla başlayan, 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşuyla son bulan bu sürecin bizim için önemli bir yeri vardır. 9 Eylül İzmir’in günüdür. İzmir’in gününde de birarada olalım, bu günlerin coşkusunu hep birlikte yaşayalım” diye konuştu. Başkan Pekdaş, düzenleyecekleri Manuş Baba ve Yeni Türkü konseriyle kurtuluş coşkusunun doyasıya yaşanacağını belirterek, “Hem kurtuluş coşkumuzu hem de barışa olan sevdamızı bu konserlerde dile getireceğiz. Hemşehrilerimizin kurtuluş coşkusunu sürekli yaşamalarını sağlamak adına 4 Eylül Salı günü saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’nda Manuş Baba, 6 Eylül Perşembe günü de yine saat 21.00’de Göztepe Denizatı Parkı’nda düzenleyeceğimiz Yeni Türkü konserine davet ediyorum” dedi.