Anasayfa > Haberler > Konak’ta Hijyenik ve Sağlıklı Parklar

Konak’ta Hijyenik ve Sağlıklı Parklar

16 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 280 Kez Okundu

Konak Belediyesi, ilçedeki parklarda düzenli aralıklarla sürdürülen temizlik işlemlerine ek olarak, son haftalarda haberlere konu olan salgın hastalıklar dolayısıyla önlem amaçlı temizlik çalışmaları başlattı.

Çevre ve halk sağlığını korumak adına Konak Belediyesi ekipleri özenli bir çalışma başlattı. Çöp toplama ve süpürge gibi rutin hizmetlerle beraber parklarda da bakım ve temizlik çalışmalarını yürüten belediye, son dönem haberlere konu olan salgın hastalıklara karşı temizlik uygulamalarını artırdı. Vatandaşların bir araya geldiği parklarda ortak kullanımdaki spor aletleri ve oyun grupları gibi temasın fazla olduğu alanlardaki temizlik uygulamalarına ilaçlama işlemi de eklendi.

Mikrop ve Parazitlere Geçit Yok

Konak Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, her gün belirlenen bölgelerdeki parklarda temizlik ve ilaçlama çalışması yapıyor. Parklarda gerçekleştirilen temizlik sırasında doğa dostu malzemelerin kullanılmasına özen gösteriliyor. Hastalıklara karşı daha büyük risk altında olan çocukların kullandığı oyun gruplarında ise daha titiz ve dikkatli bir çalışma yürütülüyor. El ile temasın çok olduğu oyun grupları, spor aletleri ve oturma grupları, insan ve hayvan sağlığına, toprağa ve bitkilere zarar vermeyen ürünlerle yapılan temizliğin ardından bol tazyikli su ile yıkanıyor. Temizlikle beraber gerçekleştirilen ilaçlama çalışması ile ortam mikroplardan ve salgına neden olabilecek parazitlerden arındırılıyor.