Anasayfa > Haberler > Konak’ta Çöp Taksi Dönemi Başladı

Konak’ta Çöp Taksi Dönemi Başladı

13 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 721 Kez Okundu

Konak Belediyesi kentin dik, ulaşılması zor ve dar sokaklarındaki çöpleri toplamak için ‘Çöp Taksi’ uygulamasını hizmete soktu.

Göreve geldiğinden bu yana temiz bir Konak için seferberlik başlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şimdi de büyük araçların giremediği, fiziki koşulları yeterli olmayan bölgelerde kullanılmak üzere 6 adet Çöp Taksi ekibi oluşturdu. Büyük araçlar gibi günde üç vardiya halinde çalışacak olan küçük çöp araçları sayesinde dar sokaklardaki çöplere erişmek ve toplamak artık daha kolay olacak. Her bir aracın kapasitesinin bir ton olduğunu kaydeden Başkan Batur, “Konak’ta çöpü alınmamış sokak kalmayacak. Büyük araçların giremediği Kadifekale, Ballıkuyu, Yenişehir, Hilal, Damlacık, Gürçeşme gibi fiziki şartları elverişsiz bölgelerde ‘Çöp Taksi’ dediğimiz, bu küçük çöp toplama araçları hizmet verecek” dedi.

Alsancak Kötü Kokulardan Arındırılıyor

Öte yandan iş, eğlence ve alışverişin merkezi konumundaki Alsancak’ta da ekipler her pazartesi günü, bu bölgeye özel temizlik çalışması yapıyor. Özellikle hafta sonları tüm İzmirlinin buluşma noktası olan Alsancak’ta esnaf ve vatandaşın şikayeti üzerine kötü kokuların yoğunlukta olduğu bölgeler dezenfekte edilerek, koku giderici maddelerle yıkanıyor. Kötü koku sorununun yıllardır devam ettiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Şehrin temizliği benim en hassas olduğum konulardan biri; çünkü halkın sağlığıyla ilgili. Konak’ın temizliği, bu şehirde yaşayan, bu şehre konuk gelen herkesin sorumluluğudur. Hemşehrilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını ve desteklerini bekliyorum. Şehrimizi hep birlikte temizleyelim ve temiz tutalım. ‘En iyi temizlik, kirletmemektir’ anlayışıyla Konak daha temiz olacak” diye konuştu.

Hedef, Daha Temiz Bir Konak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, hem mobil temizlik araçları hem de süpürge ekibiyle Konak’ın 111 mahallesinde girilmedik sokak bırakılmayacağını belirterek, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sokakları, parkları, okul önlerini, çöp konteynerlerini, çöp kamyonlarını, rögar ağızlarını doğaya ve insana zarar vermeyen dezenfektan ve koku giderici maddelerle düzenli olarak temizlediğini söyledi.

Batur, Ağustos ayından bu yana da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İzmir’e Toz Kondurmuyoruz’ sloganıyla başlattığı seferberliğe destek veriyor. Seferberlik kapsamında her hafta cumartesi günü belirlenen mahalleler dip bucak temizleniyor.