Anasayfa > Haberler > Konak’ta 836 Bebeğe ‘Hoş Geldin’ Armağanı

Konak’ta 836 Bebeğe ‘Hoş Geldin’ Armağanı

08 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi 115 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin üç yıldır başarıyla sürdürdüğü ‘Hoş Geldin Bebek’ hizmeti, geride bırakılan 2017 yılında adeta bir rekora imza attı. Yüz güldüren hizmette son üç yılın en yüksek rakamına ulaşılırken, bir yılda toplam 836 yeni doğan bebeğin ailesine ‘Hoş geldin Bebek’ çantası hediye edildi.

İLK HEDİYELERİ BELEDİYEDEN

İzmir’in kalbi Konak’ta dünyaya gözlerini yeni açmış bebeklere ‘yaşama hoş geldin’ denilerek sunulan hizmet yeni katılımcılarla büyümeye devam ediyor. 2014 yılından bu yana toplam 2 bin 170 bebeğe ulaşan hizmet kapsamına Konak ailesine yeni katılan bebeklerin ilk hediyeleri Konak Belediyesi’nce veriliyor. İlçe sınırlarında doğum yapmış her anne evinde ziyaret edilerek doğumdan sonra bebeğin ilk ihtiyaçlarının yer aldığı ‘Hoş geldin Bebek’ çantası hediye ediliyor. Armağan edilen çantada bebekler için zıbın takımı, biberon, emzik, ıslak mendil, şampuan, bez gibi ilk etapta gerekli olabilecek tüm malzemeler yer alıyor. Çocuk sevinci yaşayan anne ve babaların en mutlu günlerinde onlara dost eli uzatan Konak Belediyesi, 2017 yılında 836 bebeğe ‘Hoş geldin Bebek’ diyerek ailelerin bu mutluluğuna ortak oldu. Konak ailesinin yeni doğan fertlerini kapsayan hizmetten 2016 yılında da 563 bebek faydalanmıştı. Bu yıl 836 bebeğe ulaşarak üç yıllık sürede en yüksek sayıya ulaşan Konak Belediyesi 2018 yılında da bu başarılı hizmetine devam ediyor.

İKİ AYI GEÇİRMEYİN

Konak ilçesi sınırları içinde dünyaya gözlerini açan bebeklerin anne-babalarını ziyaret eden Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın iyi dileklerini ve kutlama mesajını ilettikten sonra içinde Konak ailesine katılan bebeklerin ilk ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin yer aldığı çantayı hediye ediyor. ‘Hoş geldin Bebek’ çantası almak için bebeklerin 2 ayı geçmemiş olması gerekiyor. Aileler isterse bebeğin nüfus kağıdıyla birlikte Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak da ‘Hoş geldin Bebek’ çantasından alabiliyor.