Anasayfa > Haberler > Konak’ta 1600 Minik Yaz Okulu’ndan Faydalanmış Olacak

Konak’ta 1600 Minik Yaz Okulu’ndan Faydalanmış Olacak

08 Ağustos 2018 Tarihinde Eklendi 240 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin 3 yıl önce başlattığı ücretsiz yaz okulları bu yıl da büyük ilgi gördü. 7-14 yaş aralığında değişen çocukların faydalandığı eğitimler belediyenin farklı semtlerindeki 12 merkezde verildi. 25 Haziran’da başlayan ve 19 Temmuz’da sona eren ilk dönem yaz okullarının ardından ikinci dönem de 23 Temmuz'da başlamıştı. 16 Ağustos’ta sona erecek ikinci dönemle birlikte yaz okullarından bu yıl toplam 1600 çocuk yararlanmış olacak.

12 MERKEZDE EĞİTİM VERİLDİ

Yaz okulları Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu, Eşrefpaşa, Hatay, Gültepe, Aziziye, Kadriye ve Zeytinlik Semt Merkezleri ile Güzelyalı, Selahattin Akçiçek ve Türkan Saylan Kültür Merkezleri, Ziya Zişan Saadet Aytulun İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Dario Moreno Sanat Merkezi’nde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta verildi. Öğrenciler eğlenceli matematik, eğlenceli bilim, uzay ve astronomi, nefes-beden-denge, benim filmim, müzik, görsel sanatlar, felsefe, dans ve mahalli oyunlar gibi birbirinden farklı derslerle hem öğrendi hem eğlendi. Eğitimler konunun uzmanları tarafından verildi.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftada dört gün verilen derslere büyük bir istekle gelen minikler için deneysel çalışmaların yapıldığı atölyeler düzenlendi. Öğrenciler uzay ve astronomi dersinde parka çıkarak teleskopla güneşi yakından görme fırsatı bulurken, eğlenceli bilim dersinde genleşme, basınç, merkezkaç gibi fizik oluşumlarını deneylerle öğrendi. Matematik dersinde daha çok simetri gibi kavramları deneysel çalışmalarla öğrendi. Kursa gelen miniklerin yanı sıra aileleri de mutlu eden yaz okulu sayesinde çocuklar sorgulamayı, kendilerini ifade etmeyi, sorunlara çözüm odaklı yaklaşmayı öğrendi. Öğrenciler uzak durdukları, zor olduğu için ön yargıyla yaklaştıkları matematik dersini  Eğlenceli Matematik sayesinde çok sevdi. Keyifli bir yaz geçiren çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.