Anasayfa > Haberler > Konaklı Muhtarlara ‘Hayat Kurtaran’ Eğitim

Konaklı Muhtarlara ‘Hayat Kurtaran’ Eğitim

28 Aralık 2017 Tarihinde Eklendi 410 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde ilçede görev yapan muhtarlara temel afet bilinci eğitimi verildi. Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen seminere 80 mahalle muhtarının yanı sıra birlikte görev yaptıkları azalar da katıldı. AFAD uzmanları Ali Avşar, Selahattin Albayrak ve Ayşenur Çomak muhtarlara deprem, heyelan, sel ve yangın gibi afetlerden korunma, afet sonrası arama kurtarma ve ilk yardım konularında bilgiler verdi. Muhtarlara olası afetlerden en az zararla kurtulmak için nelerin yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlatan uzmanlar, tehlikelerden korunma yollarını uygulamalı olarak gösterdi. İzmir’in deprem kuşağında yer alan bir kent olduğunu dile getiren AFAD uzmanları, verilen eğitimler sonucu edinilen bilgilerin afet anında hayat kurtaracağını dile getirdi. Afetlere yakalanmadan önce mutlaka hazırlık yapılması gerektiğinin vurgulandığı seminerde alınması gereken önlemler, afet sırasında ve sonrasında uygulanacak doğru tutum ve davranışlar tek tek anlatıldı. Seminere katılan Konaklı muhtarlar verilen eğitimden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılmasını talep etti. AFAD yetkililerinden mahallelerde de bu eğitimlerin verilmesini isteyen muhtarlar, vatandaşların da bu eğitimlerden faydalanmasının iyi olacağı belirtti.