Anasayfa > Haberler > Konaklı İzciler Ata’sına Gitti

Konaklı İzciler Ata’sına Gitti

11 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi 520 Kez Okundu

Konak Belediyesi İzcilik Kulübü üyesi 35 minik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında anmak için Ankara’ya gitti. Minik izcileri Anıtkabir’e gidişlerinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş uğurladı. Gece 22.00’da Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binası önünde toplanan izci kafilesi, otobüslere binmeden önce marşlar söyledi. İzci selamı vererek Atatürk’e bağlılıklarını gösteren minik izciler, yolculuk öncesi kendilerini uğurlamaya gelen Başkan Pekdaş’a da çiçek verdi. İzci şefleri ile birlikte Anıtkabir’e giderek Ata’larının huzuruna çıkacak olan Konaklı izcilere iyi yolculuklar dileyen Başkan Pekdaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, özlem ve şükranla andıklarını söyledi. İzmir’den yola çıkan Konaklı izciler, Ankara’da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunacak. Ebediyete uğurlanışının 79. yıldönümünde Atatürk’e bağlılıklarını ve özlemlerini dile getirecek olan Konaklı izciler Anıtkabir ziyaretinin ardından gün boyu Ankara’yı gezecek.