Anasayfa > Haberler > Konak'ın Yollarına TSE Standardı

Konak'ın Yollarına TSE Standardı

14 Nisan 2017 Tarihinde Eklendi 259 Kez Okundu

İzmir'in kalbi Konak'ta yıllar içinde bozulan ve yıpranan kaldırım ve yollar yenilenerek vatandaşın hizmetine sunuluyor. Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar TSE standartlarına uygun yapılıyor.

Konak Belediyesi'nce yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Göztepe Mahallesi Susuzdede Parkı civarındaki; 87, 106, 107 ve 108 sokakların kaldırım ve yolları tümüyle yenilendi. Hem kullanım hem de görselliği ile modern bir görünüme kavuşan sokaklarda asfaltlanan yollar kadar kaldırımlar da göz doldurdu. Yenilenen kaldırımlar engelli vatandaşların da kolaylıkla kullanabileceği hale getirildi.

KAZILAR SON BULACAK

Bölgede uzun süren altyapı çalışmaları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın girişimleriyle hız kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi'nin (AYKOME) işbirliği ile tüm altyapı kurumları bir araya gelerek söz konusu sokaklarda kalıcı altyapı çalışmalarını üç hafta gibi kısa bir sürede bitirilmesini sağladı. Böylelikle sokakların tekrar tekrar kazılarak alt yapı çalışması yapılmasının önüne geçildi. Altyapı çalışmalarından sonra Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Şantiye ekipleri dört sokakta yol ve kaldırım çalışmalarını tamamlayarak yayaların rahat ve güven içinde kullanmalarını sağladı.

ÇALIŞMALAR 15 GÜNDE BİTTİ

Sokaklar TSE standartlarına uygun olarak asfaltlanırken, bir buçuk metre genişliğinde kaldırımlar yapıldı. Daha önce asfalt kaplaması olan yüksek eğimli 107 sokak beton parke döşenerek araçların kayması engellendi. 106, 107 ve 87 sokaklarda ise asfalt kaplama yol yapıldı. Çalışmalar sırasında çöp konteynırlarının yerleri de belirlendi. Şantiye ekiplerinin 15 günde tamamladığı sokaklar kısa sürede vatandaşın kullanımına sunuldu. Vatandaşlar da sokakların yeni halinden oldukça memnun olurken, sokaklarının tekrar tekrar kazılmayacağı için de mutlu olduklarını dile getirdi.