Anasayfa > Haberler > Konak’ın Okulları Eğitime Hazır

Konak’ın Okulları Eğitime Hazır

02 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 106 Kez Okundu

Konak Belediyesi, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte eğitim öğretim kurumlarında dezenfeksiyon çalışmalarını başlattı. Belediye ekipleri köşe bucak sterilizasyonu tamamladıkları eğitim yuvalarını öğrenci ve öğretmenler için salgın önlemleri kapsamında Konakta’ki tüm okulları eğitime hazır hale getirdiler.

Kontrollü normalleşme sürecine girilmesiyle beraber İzmir’de anaokulu, İlkokul, ortaokul 8. sınıflar ile lise 12. sınıflar düzeyinde yüz yüze eğitim öğretime geçilirken Konak Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarını eğitim kurumlarına yönlendirdi. Tam kadro sahaya çıkan Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki vardiya halinde çalışarak eğitim yuvalarını öğrenci, öğretmen ve personel için dezenfekte ederek salgına karşı güvenli hale getirdi. Okul bahçesini önce köpüklü su ile yıkayan ekipler, sonrasında okul binasının içine girerek tuvaletler, merdivenler, sınıflar, öğretmen odaları ile idari birimlerde yürüttükleri titiz çalışmalar sonucunda okulların sterilizasyon çalışmaları tamamlandı.

Batur, Çocuklarımızın Sağlığı Önceliğimiz

Belli sınıf düzeylerinde okullarda yüz yüze eğitime geçilmesiyle ilçe genelinde yürütülen dezenfekte çalışmalarını acil olarak eğitim kurumlarına yönlendirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “çocuklar önceliğimiz” dedi. Batur,”İzmir’de yüz yüze eğitime başlanması yönünde karar alınmasının hemen ardından ekiplerimizi eğitim kurumlarımıza yönlendirdik. Çocuklarımızın ve tabi ki öğretmenlerimizin, okul personelinin sağlığı bizim önceliğimiz. Onların güvenli bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürülebilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya her zaman hazırız” dedi.