KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ın Kukla Yapım Atölyesine Büyük İlgi

Konak’ın Kukla Yapım Atölyesine Büyük İlgi

15 Eylül 2019 Tarihinde Eklendi 1176 Kez Okundu

Kapılarını bu yıl 88. kez açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerin ilgisini en çok çeken etkinliklerden biri de Konak Belediyesi standında gerçekleştirilen “Hacivat ve Karagöz Kukla Yapım Atölyesi” oluyor. Ebeveynleriyle birlikte standa gelen çocuklar, her gün düzenlenen atölyede keyifli vakitler geçiriyor. Atölyede çocuklarla buluşan Karagöz ve Kukla Sanatçısı, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Deniz Özgökbel, “Kuklalarımız plastikten. Asetat kalemleriyle çocukların uygulayabileceği şekilde basitleştirilmiş hallerini yapıyoruz ama bir perdede oynatılabilecek forma sahipler. Çocuklar kuklalarını kendi zevklerine göre boyuyor ve kuklalar onların oluyor” dedi.

“Çok Mutlu Oldum”

Konak Belediyesi standında doğaya, ağaçların yaşam için önemine dikkat çeken bir farkındalık çalışması da gerçekleştirildi ve çocuklara ağaç kuklası da yaptırıldı. Bu etkinliği katılan 8 yaşındaki Lara Öder, “Bugün burada çok mutlu oldum ve üç tane kukla yaptım. Bence ormanlarımızı yok ederlerse, dünyadaki nefes kaynağını da yok ederler” dedi.  11 yaşındaki Davut Atış ise “Bu standa uğradığım için çok mutluyum. Kukla yap
mak çok zevkli” dedi.

Her Çocuğa Bir Kitap

Konak Belediyesi standında Neil Gaiman’ın “Babam Süt Peşinde”, Mehmet Atilla’nın “Güvercin Adımları”, Çiğden Gündeş’in “Renk Cüceleri” ve Figen Gülü’nün “Amber’in Zaman Kapsülü” isimli kitaplarını da çocuklara ücretsiz dağıtılıyor.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
44 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
72 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
60 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
90 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
90 Kez Okundu