KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ın Geleceği Planlanıyor

Konak’ın Geleceği Planlanıyor

01 Ağustos 2019 Tarihinde Eklendi 996 Kez Okundu

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Konak Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ve iki gün sürecek olan ‘Konak Belediyesi Stratejik Planın Etkin, Verimli ve Sonuç Odaklı Hazırlanması  Programı’na başlandı.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un açılışını gerçekleştirdiği toplantıya Belediye Meclis Üyeleri ve belediye personeli katıldı. Konak Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planın ortaya konulduğu toplantının sunumlarını Anadolu Üniversitesi İİB Fakültesi Öğretim Üyesi Pof. Dr. Necdet Sağlam gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını aynı zamanda Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yaptı.  Batur, Konak’ın beş yıllık ana hedeflerini meclis üyeleri ve belediye yönetici ve personeli ile birlikte belirlemenin kendisi için önemli olduğunu belirterek, “Sizlerden gelecek öneriler de bizim için çok değerli. Çünkü kent içinde dolaşan, kentte yaşayan ve en önemlisi de kentteki problemlerle yüz yüze olan sizlersiniz. Bu konuların aktarılması ve kentin tamamını ilgilendiren projelerin sizlere sunulması ve sizlerin önerileri için bir araya geldik” diyerek katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Bütçe En Büyük Sıkıntı

Batur, belediyelerin stratejik planlarının uygulanabilir ve ayağa yere basan projeler olması gerektiğinin altını çizerek, projelerin bütçe karşılığının olması gerektiğini söyledi. Başkan Batur, “Belediyelerimizin görev, yetki ve sorumluluklarının da Büyükşehir Belediyesi ile karşılık bulması lazım, buna da dikkat etmek gerekir. Ulaşım, trafik gibi konularda  Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumlulukları var. Stratejik planlarımızın da Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin birbiriyle örtüşecek ve birbirini anlayacak şekilde olması gerekir. Bu süreçte belediyelerin en büyük sıkıntısı ekonomik sıkıntı. Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısı’nda da belediyelerin ekonomik sıkıntı içinde olduğu dile getirildi. 20 yıl önce Belediye Gelirleri Yasası vardı. Bu arada 4-5 kez Belediye Yasası değişti. Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları arttı ama belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları artarken bütçesi sıkıntı yaşıyor” dedi.

Kaybedilen Yetkiler Yeniden Verilmeli

Türkiye Belediyeler Birliği olarak birinci önceliklerinin belediyelerin bütçelerini takviye edebileceği Belediye Gelirleri Yasası üzerinde çalıştıklarını ve bunu hükümete sunmayı planladıklarını söyleyen Abdül Batur, ikinci olarak da belediyelerin, özellikle yeni yönetmeliklerle ellerinden alınan yetkilerin yeniden belediyelere devredilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Batur, “ Belediyelerin yetkilerini kısıtlayacak noktada kararlar alınıyor. Bundan Türkiye Belediyeler Birliği de rahatsız. Belediyelerin yetkisi konusunda, özellikle yerel inisiyatifin; halkın temsilcisi olan belediyelerin ve belediye meclisinin yetkilendirmesi konusunda da çalışmaları yürütüyoruz” dedi. Stratejik Plan ile ilgili sağlayacağı katkılar için de Prof. Dr. Necdet Sağlam’a teşekkür eden Abdül Batur, stratejik planın halkın gerçek ihtiyaçlarının ortaya konması konusunda önemli olduğunu belirtti.  

Konak Belediyesi’nin 2020-2024 yılları arasında uygulayacağı Stratejik Plan toplantısının ilk gününde meclis üyeleri ideallerinde ‘Nasıl Bir Konak’ istediklerini dile getirirken; ikinci gününde de Konak Belediyesi personeli Konak’ı nasıl görmek istediklerine yönelik ideallerini dile getirdi.

 

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
439 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
592 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
383 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
360 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
406 Kez Okundu