Anasayfa > Haberler > Konak’ın Araç Filosu Güçlendi

Konak’ın Araç Filosu Güçlendi

03 Aralık 2018 Tarihinde Eklendi 191 Kez Okundu

Uyguladığı tasarruf politikalarıyla yeni yatırımlar yapan ve kamulaştırmalarla ilçeye yeni alanlar kazandıran Konak Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak adına araç  filosunu da güçlendiriyor. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesinin ardından yapılan satın almalara son olarak Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde şantiye işlerinde hizmet verecek iki kepçe dahil oldu. Yeni araçlardan biri dar alanlarda çalışabilecek boyutta iken, büyük kepçe ise zor işlerin altından kalkmada büyük kolaylık sağlayacak.

İKİ YENİ KEPÇE EKLENDİ

İki kepçe de bina yıkımları, yol, kaldırım yapımı, istinat duvarı yapım çalışmalarında ve moloz toplama ile tüm yıkma, kırma işlerinde kullanılabilecekler. Yeni alınan ekskavatör ve beko loder ile envanterdeki kepçelerin toplam sayısı beşe yükselmiş oldu. Böylece 2016 yılında araç filosuna 10 yeni araç ekleyen Konak Belediyesi şimdi de bu sayıyı 12’ye çıkartmış oldu.

ÖZKAYNAKLAR KULLANILDI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konaklı hemşehrilerimize hizmeti en verimli şekilde sunabilmek amacıyla araç filolarını yenilediklerini ve bu dönem içinde yaklaşık 12 milyon değerinde araç aldıklarını belirtti. Pekdaş, son olarak iki yeni kepçe aldıklarını dile getirerek, “1 milyon 300 bin lira civarında bir bedele satın aldık. Kredi kullanmadan, kendi özkaynaklarımızla aldık. 30 milyonun üzerinde kamulaştırma yaptığımız gibi 12 milyonun üzerinde de araç aldık ve filomuzu yeniledik. Konak’ta hem kamulaştırmalar, gayrimenkul hem de araç filosunu yenilemeyle 50 milyonu bulan bir yatırımın yapılmasını sağladık. Biz belediyelerde kamusal yatırımlara, kamucu belediyeciliğe hep inandık. Bu mallar hemşehrilerimizin malları. Konak’ımıza hayırlı olsun” dedi.