Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesinden Örnek Kararlar

Konak Belediyesinden Örnek Kararlar

04 Temmuz 2019 Tarihinde Eklendi 280 Kez Okundu

Konak Belediyesi Temmuz ayı ikinci meclis toplantısı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un şehir dışı programı sebebi ile Meclis Başkan Vekili Cenap Börühan'ın başkanlık yaptığı toplantıda Başkanlıktan gelen önergelerin ardından Komisyondan Gelen Raporlar da  oy birliği ile meclisten geçti.

En çok dikkat çeken raporlardan biri İzmir'in turizminin gelişimine katkı sağlayacak olan Turizm Danışma Ofislerinin kurulmasına yönelik olandı. Konak Belediyesi Turizm Komisyonu tarafından meclise sunulan rapor, oy birliği ile kabul edildi.  Kente gelen turistlerin bilgilendirilmesine yönelik Kent Turizm Danışma Ofislerinin kurulması, kılavuz broşür bastırılması, var olanların işlevselliğinin artırılması, turizm panolarının oluşturulması gibi çalışmalar yaparak kentin turizme katkısını artırmak amaçlanıyor.

İzmir Turizmi Canlanacak

İzmir Turizm Tanıtma Vakfı ve Konak Belediyesi Turizm Komisyonu’nun ortak çalışmasıyla İzmir Turizminin gelişmesine katkı koyacak çalışmalar yapılacağı belirtildi. Bir diğer dikkat çeken rapor ise evlerde süresi dolmuş ya da kullanılmayan ilaçların çevreye ve halk sağlığına zarar vermemesi için Konak İlçe sınırları içinde bulunan eczanelerle bu ilaçların toplanacağı belirtildi.

Kullanılmayan İlaçlar Toplanacak

Sağlık Komisyonu Başkanı Eczacı Barış Özgen, evlerde bulunan ihtiyaç fazlası veya kullanılmış, yarım kalmış ilaçların kimyasal atık olduğunu ve çöpe atıldığında çevreye, doğaya  zarar verdiğini belirtti. Özgen, yaklaşık 100 eczane ile işbirliği yapıldığını ve eczanelere konacak sarı bidonlarda bu ilaçların toplanarak atık toplama merkezine gönderileceğini sonra da imha edileceğini söyledi.

Örnek Bir Çalışma

Özgen, "Bırakılacak sarı bidonların üzerinde Konak Belediyesi, İzmir Eczacılar Odası'nın ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi'nin amblemleri bulunacak. Vatandaşlar bu kutulara atık ilaçlarını bırakabilecek. Bidonlar dolduğunda belediyemiz tarafından toplanacak ve atık toplama merkezine götürülecek, daha sonra da imhaya gönderilecek. Umarım bu örnek çalışma tüm Türkiye'ye yayılır" dedi. Barış Özgen, Konak'ta 235 Eczane olduğunu ve işbirliği yapılacak eczane sayısının da giderek artacağını söyledi.