Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi Parklardaki Bankları Kaldırıyor

Konak Belediyesi Parklardaki Bankları Kaldırıyor

21 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 130 Kez Okundu

Özellikle 60 yaş üstü vatandaşların evden çıkmama uyarılarına aldırmayarak Konak’taki parklara akın etmesinin ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ilçedeki parklarda bulunan bankların sökülmesi için talimat verdi.

Evden çıkmama uyarılarına aldırmayarak Konak’taki parklara akın eden vatandaşların sağlığı için Konak Belediyesi parklardaki bankları kaldırıyor. Koronavirüs salgınından korunmak için yapılan “Evinde Kal” uyarılarına rağmen özellikle risk grubundaki 60 yaş üzeri vatandaşların parklardaki banklarda bir arada oturmaları Konak Belediyesi’ni harekete geçirdi. Koronavirüs salgınının yayılmaması için zorunlu olunmadığı hallerde evden çıkılmaması, sosyal mesafenin korunması, ellerin yüze temas ettirilmemesi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekirken Konak’taki parklar güzel havanın da etkisiyle tıklım tıklım doldu. Parklarda daha çok 60 yaş üstü vatandaşların bankalarda yan yana oturup sosyal mesafeyi gözetmeden sohbet etmeleri sonucu belediye ekipleri parklardaki bankaları ve oturma gruplarını sökmeye başladı. Öncelikle yaşlı nüfus yoğunluğunun daha çok olduğu Güzelyalı ve Hatay semtlerinde yapılan çalışmalarda Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı ile Kılıçreis Parkı’ndaki banklar sökülerek belediyenin depolarına götürüldü.