Anasayfa > Haberler > Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan Muhtarlarla Üçüncü Buluşma

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan Muhtarlarla Üçüncü Buluşma

20 Temmuz 2020 Tarihinde Eklendi 328 Kez Okundu

Kemeraltı Müdürlüğünün Kurulması Şart

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı’nda yaşanan sorunların aşılması için bölgeye konsantre olacak, özel bir birimin kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı bölgesinde yaşanan sorunların aşılması ve bölgenin gelişiminin sağlanması için Kemeraltı Müdürlüğünün kurulması gerektiğini belirtti.

Başkan Abdül Batur, iki haftada üç kez muhtarlarla bir araya geldi. Sosyal mesafenin oluşturulabilmesi adına, gruplar halinde düzenlenen toplantılarda muhtarlarla buluşarak, mahallelerde yaşanan sıkıntıları ve vatandaşların taleplerini dinleyen Batur, üçüncü toplantısını Konak Belediyesi Çınarlı Rekreasyon Alanı’nda düzenledi.Batur toplantıda  belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili muhtarlara bilgiler aktardı. Yaşanan sıkıntıların masaya yatırıldığı ve Batur’un ilgili birimlere gerekli talimatları verdiği toplantıda Tarihi Kemeraltı Bölgesi de gündeme geldi.

“Ne Gerekiyorsa Yapacağız”

Daha önce Kemeraltı’nda yaşanan sıkıntıların çözülmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kemeraltı Müdürlüğü biriminin kurulması gerektiğini ifade eden Batur, bu önerisini muhtarlar toplantısında da yineledi. Batur,“İzmir’de hem ticaretin hem de tarihi yapılarıyla turizmin kalbi olan Kemeraltı bizim de gözbebeğimiz. Yaşanan sorunların kesin çözümü de tüm işlerin takip edileceği bir Kemeraltı Müdürlüğünün kurulmasıdır.Kemeraltı’nın UNESCO’nun listesine girmesinden sonra, bu birimin kurulması şart olmuştur. Birimin hem bu işi takip etmesi hem de Kemeraltı’nın tüm sorunlarına konsantre olması gerekiyor; çünkü birçok değeri taşıyan bu bölgemizin sorunları da kendine özel ve hızla çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Ben bu nedenle daha önce Kemeraltı’nın kendi müdürlüğünün kurulması gerektiğini ifade etmiştim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer de bu paralelde düşünüyor. Kemeraltı’nın kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.