Anasayfa > Haberler > Kentin Simgesi Palmiyeler Koruma Altında

Kentin Simgesi Palmiyeler Koruma Altında

31 Ekim 2018 Tarihinde Eklendi 236 Kez Okundu

Konak Belediyesi kentin simgesi olan palmiyeler için ciddi bir salgın tehdidi oluşturan Kırmızı Palmiye Böceği istilasına karşı ilaçlama çalışması başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli yürütülen ilaçlamalar kapsamında kent merkezindeki palmiyelere bakım yapıldı.

105 PALMİYE İLAÇLANDI

Bazı palmiyelerde görülen Kırmızı Palmiye Böceği’nin tüm palmiyelere yayılmasını önlemek ve diğer palmiyeleri koruma altına almak amacıyla başlatılan çalışmalara Alsancak Sevgi Yolu’ndaki palmiyelerden başlandı.Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan ilaçlamada Sevgi Yolu’nda bulunan 105 palmiye ağacı ilaçlanarak koruma altına alındı.

İKİ AY SONRA YENİDEN İLAÇLANACAK

Aşılama yöntemiyle yapılan ilaçlama ağaç gövdesine açılan 10 santimetrelik oluklardan ilacı ağacın içine şırınga ederek uygulanıyor. Yapılan ilaçlamanın palmiyeleri korurken, insan sağlığına zarar vermediği belirtildi. Yetkililer Konak Belediyesi sınırları içindeki parklarda bulunan tüm palmiyelerin ilaçlanacağını dile getirirken uygulamanın etkili olabilmesi için ilaçlama işleminin yaklaşık iki ay sonra tekrarlanacağını söyledi.

EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Kırmızı Palmiye Böceği’nin ülkemize dikilmek üzere yurtdışından getirilen palmiyelerle geldiğini tahmin ettiklerini dile getiren yetkililer, salgının endişe verici nitelikte olmadığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Kırmızı Palmiye Böceği ile eş zamanlı olarak mücadele başlattı. Kentin simgesi olan ve yol kenarlarında dikili bulunan tüm palmiyeler de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlanıyor.