Anasayfa > Haberler > Kadın Siyasette Fark Yaratır

Kadın Siyasette Fark Yaratır

04 Aralık 2018 Tarihinde Eklendi 108 Kez Okundu

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında düzenlenen ‘Seçilmiş Kadınlar’ panelinde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, siyasetteki  erkek egemen anlayışın artık değişmesi gerektiğini belirterek, “Kadınlar siyaset sahnesinde daha çok yer almalı” dedi.
İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği üyeleri , 5 Aralık Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 84. yıldönümünde anlamlı  bir etkinliğe imza attı. İzmir’in seçilmiş iki kadın belediye başkanı Balçova Termal Otel’de gerçekleştirilen ‘Seçilmiş Kadınlar’ başlıklı panelde ağırlandı. İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları’nın yönettiği etkinlikte Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmacı olarak yer aldı. İzmir’deki kadın derneklerinin başkan ve yöneticilerinin katılımcı olarak yer aldığı etkinlikte ilk sözü Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar aldı. Uyar, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de örgütlenmesi gerektiğini belirterek, “Bu bir takım oyunudur, bunu unutmamamız lazım. ‘Kadın kadının kurdudur’ lafını değil, ‘Kadın kadının dostudur’ sözünü demek gerekiyor” dedi. Uyar, konuşmasını Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesini sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek noktaladı.
GÜCÜMÜZDEN KORKUYORLAR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise Cumhuriyet’in ilanından bugüne kadar seçilerek göreve gelmiş yaklaşık 31 bin erkek belediye başkanı olmasına karşılık sadece 119 kadın belediye başkanı olduğuna dikkat çekerek, “Bugün kadınları yok saymak, ev içinde tanımlamak için laik, bilimsel eğitimi çökerterek Cumhuriyet’le hesaplaşmak istiyorlar. Buna karşılık biz kadınlar hayatın her alanında var olduğumuzu göstermek, daha çok görünür olmak zorundayız. Eğer kadınlar daha az görünür olursa kadına şiddet uygulamak çok daha kolay olur. Çünkü kadınların gücünden korkuyorlar” dedi.
BİRBİRİMİZİ TAMAMLAMAK ZORUNDAYIZ
Kadınların,  yaptıkları işi en iyi şekilde sahiplenen, en iyi hizmeti vermek için gayret gösteren kişiler olduğunu dile getiren Pekdaş, “Kadın ve erkek birbirinden çok farklıdır. Ama doğada nasıl birbirimizi tamamlıyorsak, sosyal hayatta da birbirimizi tamamlamak zorundayız. İki beyin bir arada olmadığı sürece eksik oluyor” diye konuştu.
ARTIK SAHNEYE ÇIKMA VAKTİ
Kadınların siyasette fark yarattığını da savunan Pekdaş, Türkiye’deki siyasetin yapılış şeklini değiştirmek gerektiğini söyledi. Mevcut anlayışın bir yarar sağlamadığının görüldüğünü vurgulayan Pekdaş, artık oyunun kurallarını değiştirmenin zamanı geldiğini dile getirdi. Kadınlardan artık sahneye çıkmalarını isteyen Başkan Pekdaş, “Sadece rol model olarak kalmamalıyız. Çünkü rol modeller hemen yok edilir. Bizim çoğalmaya ihtiyacımız var. Bizler vitrin malzemesi değiliz. Biz çalışıyor ve iş üretiyoruz. İş ürettiğimiz gibi hayatı da yönetebiliriz” dedi. Konuşmaların sonunda İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Dönem Başkanı Fatoş Dayıoğlu, konuşmacılara ve paneli yöneten Miçooğulları’na teşekkür belgesi verdi.