Anasayfa > Haberler > Kadın Özgürse Demokrasi Vardır

Kadın Özgürse Demokrasi Vardır

07 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi 278 Kez Okundu

İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin aylık olağan toplantısına konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bir ülkede demokrasinin olup olmadığını gösteren en önemli sembolün kendi kimlikleri ile kendi ayakları üzerinde duran ve kararlarını kendileri veren özgür kadınlar olduğunu söyledi.

İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin aylık olağan toplantısı Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da konuk olarak katıldı. Toplantıda Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 25 Ekim Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in Kadınları konulu etkinlikte görev alan kadınlara teşekkür belgeleri Başkan Pekdaş tarafından verildi. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği üyeleri ile 25 yıla yakın bir süredir yol arkadaşlığı yaptığını dile getiren Başkan Pekdaş, “İzmir’de birlikte çok güzel işler başardık. Medeni ve Ceza Kanunu’nun değişmesi için çok çaba gösterdik. 25 yıl önce başladığımız yoluculukta şimdi daha zor bir virajdayız. Önümüzdeki yıllar Türkiye için kritik günlerin yaşanacağı dönemler olacak. Türkiye’nin bizden çok daha fazla beklentisi var. Biz buradan hem kadınların gücünü hem de İzmir farkını bütün Türkiye’ye yaymalıyız” dedi.

HESAPLAŞMA KADIN ÜZERİNDEN

Kadınlar olarak Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını dile getiren Pekdaş, “Bugün ya Büyük Atatürk’ün kurduğu modern, laik, hukukun üstün olduğu, kadın erkek eşitliğine dayanan bir Cumhuriyet olarak devam edeceğiz ya da bilim yerine, hurafelerin öne çıktığı, tek adamın iki dudağı arasından alınan kararlarla yöneltilen bir ülke olacağız. Ama bunun adı Cumhuriyet olmayacak. Oysa Cumhuriyet demokrasiye dayandığı zaman vardır. Biz bu Cumhuriyet’in kadınları olarak, Büyük Atatürk’ün yaptığı büyük devrimler sonucu bir yere gelebilmiş kadınlar olarak daha çok sorumlulukla, daha çok kenetlenerek birlikte iş yapma azmini en üste çıkarmak zorundayız. Çünkü yine hesaplaşma kadınlar üzerinden yapılıyor. Çünkü bir ülkede demokrasinin olup olmadığını gösteren en güzel sembol kadındır.  Ya eve kapanacağız, okumayacağız, görevlere gelmeyeceğiz ya da kendi kimliğiyle ayakları üzerinde duran, kararlarını kendileri veren kadınlar olarak hayatın her alanında var olacağız. İzmirli kadınlar olarak bunu başarıyorsunuz. Biz 25 Ekim gecesi de bunu gösterdik. Cumhuriyet’in öncü ve önder kadınlarına bir saygı duruşunda bulunduk. Geçmişi hatırlayarak gelecekteki sorumluluklarımızı daha bilinçli bir hale getirelim istedik. Ben hepinize teşekkür ediyorum. İzmir’de dimdik bir duruş gösterdiniz” diye konuştu.