Anasayfa > Haberler >  İzmir’in Futboldaki Yüz Akı: Konak Belediyespor

İzmir’in Futboldaki Yüz Akı: Konak Belediyespor

05 Ocak 2018 Tarihinde Eklendi 120 Kez Okundu

Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde üst üste 5 kez şampiyon olarak armasına ilk yıldızı takan Konak Belediyespor sezonun ilk yarısını namağlup kapatıp, liderlik koltuğuna oturmaya hazırlanıyor. Kadın Futbol Ligi’nde şuana kadar yenilgi yüzü görmeyerek İzmirlilerin göğsünü kabartan mavi-beyazlılar, bu yılda Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

HEDEF NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK

Ligde oynanan 7 maçta rakiplerine 27 gol atan mavi-beyazlılar kalelerinde ise sadece iki gol gördü. Teknik Direktör Ali Alanç, şu anda 17 puanla Beşiktaş’la liderliği paylaştıklarını ancak kalan son iki maçı da kazanarak devreyi 23 puanla ilk sırada tamamlayacaklarını iddia etti. Bir aylık lig arasını da en iyi şekilde değerlendirip 2’nci yarıya çok daha iyi bir başlangıç yapacaklarını vurgulayan Alanç, “İlk maçta yenemediğimiz Ataşehir ve Beşiktaş’ı rövanşlarda dize getirip, sezonu namağlup bitireceğimize inanıyorum. Hem tecrübemiz hem de kadro zenginliğimizle bunu başaracak güçteyiz. 2017-2018 sezonunu da şampiyon olarak taçlandırmak ve o kupayı 6’ncı kez İzmir’e getirmek istiyoruz. Bunun Konak Belediyespor’a çok yakışacağını düşünüyoruz” dedi.

HUZUR, SAHAYA YANSIYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesinin ardından Konak Belediyespor kadın futbol takımının şampiyonluğu kimselere bırakmadığını hatırlatan Alanç, yabancı oyuncu sayısını azaltarak, altyapıdan yetişen genç futbolcularla başarıya ulaştıklarını söyledi. Kulüpteki kurumsal yapı içinde çok huzurlu olduklarını, bunda hem yönetimin hem de Başkan Pekdaş’ın payının büyük olduğunu dile getiren Teknik Direktör Alanç, “Ligdeki birçok takım sıkıntı çekerken biz hiçbir sorun yaşamıyoruz. Bunun karşılığını da sahada elde ettiğimiz sonuçlarla vermeye çalışıyoruz” dedi. Alanç, altyapıdan çok yetenekli oyuncuların yetiştiğini belirterek, gelecek sezonlarda U17 ve U19 Milli Takımlarında Konak Belediyespor’dan yetişen futbolcuların yer alacağı iddiasında bulundu.