Anasayfa > Haberler > İzmir'in Annesi İçin Koştular

İzmir'in Annesi İçin Koştular

29 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi 454 Kez Okundu

Ömrünü çocukların iyi eğitim almasına harcadığı için 'İzmir'in Annesi' olarak tanınan Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi’nin Kurucu Başkanı Şenel Aksu ölümünün 12'nci yılında Konak Belediyesi’nce adına düzenlenen 4.Şenel Aksu'yu Anma Koşusu ile anıldı.

Konak Belediyesi’nin Toros Spor Merkezi’nde düzenlenen Şenel Aksu Anma Koşusu’na Ömer Zeybek Anadolu Lisesi ile Seyfi Gülmez Ortaokulu ve Kazım Karabekir Ortaokulu’ndan toplam bin 350 öğrenci katıldı. Dereceye girenlere ödülleri Şenel Aksu’nun adını taşıyan Gültepe’deki parkta yapılan törenle verildi. Aynı zamanda Şenel Aksu’nun da anıldığı törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Şenel Aksu’nun eşi Avni Aksu, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu ile kadın derneklerin temsilcileri, muhtarlar ve koşuya katılan okulların müdürleri, öğretmenleri ile veliler katıldı.

CUJMHURİYET SORUMLU İNSANLARIN REJİMİDİR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Şenel Aksu’yu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında anmanın büyük anlam içerdiğini söyledi. Şenel Aksu’nun idealini ve bayrağını hiç yere bırakmaksızın taşımaya devam edeceklerini belirten Başkan Pekdaş, özellikle kız çocuklarından okumalarını istedi. Pekdaş, “Özgür bireyler olarak okuyoruz, kararlarımızı kendimiz veriyoruz ve yönetim organlarına geliyoruz. Biz kızlardan çok şey bekliyoruz. Çok okuyun ve çok başarılı olun. Gelecek nesillerin başarılı olması sizin sayenizde olacak” dedi.

KUTUP YILDIZLARI UNUTULMAYACAK

‘Kutup Yıldızı gibi olan insanlar unutulmamalı’ diyen Başkan Pekdaş, Şenel Aksu Parkı’nın hemen karşısında yer alan Toros Pazarı’nın yerine yeni inşa edecekleri modern tesiste Şenel Aksu’nun da anısını yaşatacak çocuklar için bir merkez bulunacağını belirtti. Pekdaş, “Bu tesiste otopark, pazaryeri ve semt merkezi olacak. Özellikle kadınların spor yapabilecekleri kurslara gidebilecekleri bir mekan açıyoruz. Merkezin içinde Şenel Aksu çocuklarla orada tekrar çocuklarla buluşsun diye çocuk merkezi de açıyoruz. Kendisini minnetle, özlemle anıyoruz. Herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.

HER ÖĞRENCİ MADALYA ALDI

Konuşmaların ardından 4. Şenel Aksu'yu Anma Koşusu’na katılan bin 350 koşucu arasından kategorilerinde ilk üçe giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Koşuda birinci olan öğrencilere Konak Belediyesi tarafından madalyanın yanı sıra bisiklet verilirken, Tülay Aktaş Güç Birliği tarafından da tablet hediye edildi. Yarışlara katılan tüm öğrencilere madalyanın yanı sıra satranç takımı da armağan edildi.