Anasayfa > Haberler > İlk Armağanları Belediyeden

İlk Armağanları Belediyeden

11 Eylül 2018 Tarihinde Eklendi 213 Kez Okundu

“Hoş Geldin Bebek” hizmeti sayesinde hayata yeni katılan bebeklere ilk hediyeleri Konak Belediyesi’nce veriliyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta başarıyla süren sosyal yardımlardan biri de ‘Hoş Geldin Bebek’ hizmeti. Her yıl yüzlerce aileye ulaşan hizmet sayesinde hayata gözlerini yeni açan Konak’ın minik fertlerine ilk hediyeleri Konak Belediyesi’nce veriliyor. Belediye görevlileri evlerinde ziyaret ettikleri ailelere ‘Hoş geldin Bebek’ çantası armağan ediyor. Bu yıl Ağustos ayı itibariyle çanta hediye edilen bebek sayısı 610’a ulaştı.

610 BEBEĞE HOŞGELDİN ARMAĞANI

Konak Belediyesi dünyaya gözlerini yeni açmış bebeklere ‘yaşama hoş geldin’ hediyesi sunuyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce Konak’ta ikamet eden ailelerin yeni doğan bebekleri için ‘Hoş Geldin Bebek’ çantası veriliyor. Armağan edilen çantada bebekler için zıbın takımı, biberon, emzik, ıslak mendil, şampuan, bez gibi ilk etapta gerekli olabilecek tüm malzemeler yer alıyor. Çocuk sevinci yaşayan anne ve babaların en mutlu günlerinde onlara dost eli uzatan Konak Belediyesi, bu yılın başından Ağustos ayı sonuna kadar 610 bebeğe ‘Hoş geldin’ armağanları ulaştırdı. Yeni doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret eden ekipler  hediyeleri annelerine teslim etti.

İKİ AY İÇİNDE BAŞVURU YAPILMALI

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, evlerinde ziyaret ettikleri ailelere Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın iyi dileklerini ve kutlama mesajını ilettikten sonra içinde bebeklerin ilk ay ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin yer aldığı çantayı hediye ediyor. ‘Hoş Geldin Bebek’ çantası almak isteyen aileler önce Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuruyor, ardından görevliler evlere ziyarette bulunarak hediyeyi sunuyor. Ailelerin çantayı alabilmek için bebeğin doğumundan en geç iki ay içinde belediyeye başvurması gerekiyor. Aileler çanta talebinde bulunmak için bebeğin nüfus kağıdıyla birlikte Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurması yeterli oluyor. Görevliler birkaç gün içinde çantayı aileye ulaştırıyor.