Anasayfa > Duyurular > Gültepe Rumeli Şenliği 13 Haziran'da

Gültepe Rumeli Şenliği 13 Haziran'da

Konak’ta Balkan Rüzgârları Esecek

Konak Belediyesi’nin  Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlanacak. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, bu yıl 14. kez gerçekleştirilecek.

Kortejle Başlayacak

Şenlik, 13 Haziran’da, Gültepe Otobüs Son Durağı’nda, saat 20.00’de düzenlenecek kortejle başlayacak, Turgut Reis İlköğretim Okulu bahçesinde, saat 20.30’da düzenlenecek renkli etkinliklerle devam edecek.

Rumeli Sanatçıları Sahnede

Düzenlendiği her yıl, İzmir’in farklı semtlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri ile Gültepe semti sakinlerini ağırlayan şenlikte  ünlü Rumeli sanatçıları sahne alacak, halk oyunları gösterileri düzenlenecek. Okul bahçesinde Üsküp halk oyunlarıyla başlayacak şenlik, Rumelili Ekrem ve Erşan’ın hareketli, coşku dolu türküleriyle devam edecek. Şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı ve Burhan Güneş de sahneye çıkacak.