Anasayfa > Haberler > Fırtına İçin Acil Ekip

Fırtına İçin Acil Ekip

05 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 92 Kez Okundu

Rüzgârın güney ve güneybatı (LODOS) yönlerinden Ege Denizinde fırtına, bölge genelinde şiddetli rüzgar ve fırtına şeklinde esmesi günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Acil Müdahale ekibi kuruldu.

Fırtına etkisi geçene kadar oluşabilecek tüm olumsuzluklara müdahale etmek için oluşturulan Acil Müdahale Ekibi 7/24 görev yapacak. Konak Belediye başkanı Abdül Batur, fırtınayı en az hasarla atlatmak için gerekli önlemlerin alındığını hatırlatarak, vatandaşların da dikkatli olması için uyardı.

Hatay’da Otomobilin Üzerine Ağaç Devrildi

Ege Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle İzmir'de günlük yaşam olumsuz etkilendi. Vapur seferleri durdurulurken, şiddetli fırtına nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi. Konak İlçesine bağlı Hatay Semti 35 Sokak'ta ve 464 Sokak Atilla Mahallesi Muhtarlığı karşısındaki ağaçların devrildiği haberi üzerine bölgeye hareket eden Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri devrilen ağaçları kaldırdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Acil Müdahale Ekibi'nin gerek duyulduğunda vatandaşlarımızın yardım çağrısına en kısa zamanda yanıt vereceğini ancak kendi can ve mallarını korumaları adına da vatandaşların gerekli önlemleri almaları uyarısında bulundu. Batur, fırtına nedeniyle vatandaşlarımız ev ve işyerlerinin yakınında uçarak veya devrilmeleri halinde zarar verebilecek olan eşyaların güvenli bir hale getirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, söz konusu eşyaların mal ve can kayıplarına neden olabileceğinin unutulmamasını istedi.

24 Saat Acil Müdahale Ekibi Görev Başında

Gün içinde yaşanan ağaç devrilme olaylarının akşam saatlerinde de yaşanması olasılığına karşı Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Acil Müdahale Ekibi kuruldu. 7/24 Hizmet verecek olan Acil Müdahale Ekibine, Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) üzerinden ulaşılabileceği gibi gündüz saatlerinde Konak Belediyesinin 484 53 00 telefon numaralarından ve Konak Belediyesi Whatsapp Hattı üzerinden ulaşabilecekler.