Anasayfa > Haberler > Film Sezonu Başladı

Film Sezonu Başladı

10 Ekim 2017 Tarihinde Eklendi 477 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’nın yeni sezonu başladı. Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri İzmirli sinemaseverle buluşturan etkinlik Mehmet Can Mertoğlu’nun yazıp-yönettiği, ilk uzun metrajlı filmi ‘Albüm’ ile sezonu açıyor.

ÖDÜLE DOYMUYOR

Yarın saat 19.00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gösterilecek olan ‘Albüm’ bol ödüllü bir film. 2016 yılı yapımı film, 69. Cannes Film Festivali'nde 'Eleştirmenlerin Haftası' bölümünde ‘Yılın En Yenilikçi Ve Yaratıcı Yönetmeni Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca, 22. Saraybosna Film Festivali’nde ve 22. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü alırken, geçtiğimiz ay gerçekleşen 23.Uluslararası Adana Film Festivali’nde de ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödülünü yine Albüm isimli filmiyle Mehmet Can Mertoğlu kucakladı.

Bol ödüllü filmin başrollerini ise Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç paylaşıyor. Muttalip Müjdeci, Müfit Kayacan, Rıza Akın, Zuhal Gencer Erkaya da oyunculuklarıyla göz dolduruyor. Film gösteriminin ardından yönetmen Mehmet Can Mertoğlu sinemaseverlerle söyleşide de bir araya gelecek.

HER AY BİR FİLM

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları etkinliği ile Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri Mayıs ayına kadar her ay İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan bağımsız Türk filmleri Konak Belediyesi’nin başlattığı ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’ adlı etkinlikle sinemaseverlerin ilgisine sunulacak. Girişlerin ücretsiz olduğu film gösterimleri her ayın ilk çarşamba günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda saat 19.00’da gerçekleştirilecek.