Anasayfa > Haberler > Eskisinden Daha Sağlam Oldu

Eskisinden Daha Sağlam Oldu

05 Ağustos 2017 Tarihinde Eklendi 295 Kez Okundu

Kent içinde tehlike arz eden yapılara anında müdahale eden Konak Belediyesi yağmur suları nedeniyle yıkılan 60 yıllık istinat duvarını da kısa sürede onararak, güvenli hale getirdi. 23 metre uzunluğundaki duvar titiz çalışmalar sonunda eskisinden daha sağlam oldu.

Konak Belediyesi geçen Mayıs ayında yağan yoğun yağmurlar sonucu biriken sular nedeniyle kayarak yıkılan Gürçeşme 3528 Sokak’taki istinat duvarını yeniden yaptı. Yaklaşık 60 yıl önce inşa edilen 23 metre uzunluğundaki duvar Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından kısa sürede yeniden örüldü. Arazinin eğimli olması nedeniyle yüksekliği 3 ila 5 metre arasında değişen duvar yürütülen titiz çalışmalar sonunda sağlam ve güvenli hale geldi.

GÜVENLİ HALE GELDİ

Daha önce taş olarak örülen duvar bu kez daha dayanıklı olması için beton dökülerek yapıldı. Valilik Afet Fonu’ndan alınan kaynağın da kullanıldığı çalışmalarla kısa süre içinde bitirilen duvar sayesinde çevrede oturan vatandaşlar da rahat bir nefes aldı. Çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede tehlike arz eden istinat duvarı yapılan düzenlemeyle artık güven veren bir hale geldi. Olası bir kaymayı önleyecek duvar sayesinde can ve mal kaybı yaşanmayacak.