Anasayfa > Haberler > Emekleri Göz Doldurdu

Emekleri Göz Doldurdu

13 Nisan 2018 Tarihinde Eklendi 144 Kez Okundu

Tarihi Havagazı Fabrikası çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Ziya-Zişan-Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyelerinin bir yıllık eğitimleri sonunda ürettikleri el emeği ürünler, düzenlenen yıl sonu sergisiyle görücüye çıktı. Sergiye, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra meclis üyeleri, kursiyerler, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konak Belediyesi ile Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen kurslara merkeze kayıtlı 55 yaş üstü toplam 780 üye katılıyor. Kimi üye ikinci baharında yeni yetenekler kazanıyor kimi de keşfettiği yeteneğini görünür kılıyor. Ahşap boyamadan seramiğe, katı’ sanatından ebruya, resimden mozaiğe kadar kursiyerlerin ürettiği pek çok el emeği ürünün yer aldığı sergi davetlilerden tam not aldı. İkinci baharını yaşayan üyelerin profesyonelleri aratmayan sergisi istendiğinde nelerin yapılabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İNSANA DOKUNAN İŞLER YAPIYORUZ

Sergi açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, merkezin üyelerinden ve üyelerin yaptıkları çalışmalardan gurur duyduğunu ifade etti. Tüm üyeleri emekleri için kutlayan Pekdaş, insanın insana verdiği gücü, enerjiyi, mutluluğu başka hiçbir şeyin vermediğini belirterek belediyenin rutin işleri dışında insana dokunan işlerin de asli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Başkan Pekdaş, “Biz birbirimize iyi geliyoruz ve hayatla olan bağımız güçleniyor. Yerel yönetimlerin asli görevlerinin bu olduğunu düşünüyorum. Farkımız; insana nasıl dokunuyoruz, insana nasıl yatırım yapıyoruz, insanların yurtta ve hemşehri olarak kentte mutlu yaşaması için neler yapıyoruz, burada ortaya çıkıyor diye düşünüyorum. Sosyal demokrat, halkçı belediyeciliğin, kamucu belediyeciliğin altında yatan da bu. İnsanların mutlu oldukları, kendilerini özgür hissettikleri, kendilerini doğru ifade ettikleri ortamları yaratmak; biz İzmir’de hep birlikte bunları gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÖZGÜR YURTTAŞLAR OLALIM

Semt merkezlerinde hangi kursların olması gerektiğine vatandaşla birlikte karar verdiklerine dikkat çeken Pekdaş, bunun bütün Türkiye’de geçerli olması gerektiğini söyledi. Pekdaş, “Yukardan bir kişi düşünüp bizim nasıl yaşayacağımızı, neyi talep edip etmeyeceğimize karar vermesin. Kendimizle ilgili konularda kararları biz verelim. Biz bu ülkenin özgür yurttaşları olalım istiyoruz. Merkezlerimizin amacı da bu. Bizimle el ele, omuz omuza olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Günün anısına merkez sorumlusu Şeniz Budak, Başkan Pekdaş’a resim kursiyerleri tarafından yapılan annesi Macide Altay’ın resmini hediye etti. Birkaç ay önce annesini kaybeden Pekdaş, bu hediye karşısında duygusal anlar yaşadı ve portreyi yapanlara teşekkür etti. Sergi açılışında ayrıca İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin ritim kursiyerleri de verdikleri mini konserle güzel güne renk kattı.